Live 14:00 uur | De Grand Prix van Turkije Formule 1
Formule 1

Live 14:00 uur | De Grand Prix van Turkije

Live 14:00 uur | De Grand Prix van Turkije

Zondagmiddag vindt alweer de zestiende race van het seizoen plaats: De Grand Prix van Turkije. Vanaf een tweede startplek zal Max Verstappen er alles aan doen om Lewis Hamilton achter zich te houden, om zo de leiding over te nemen in het wereldkampioenschap. Wie komt als beste uit de strijd? Volg de Turkse Grand Prix hier live bij F1Maximaal!

De kwalificatie op zaterdagmiddag was wederom erg spannend. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren voor Mercedes erg snel in alle sessies en de twee zetten dan ook de snelste tijden neer in Q3. Een gridstraf wegens een motorwissel betekent voor Hamilton echter dat hij, in plaats van pole, van P11 zal moeten starten. Bottas daarentegen start vanaf de eerste plek. Daarbij zal hij vooral zijn eigen race rijden, zei teambaas Toto Wolff vlak voor de race. 'Het gaat zondag gewoon om de racewinst van Valtteri en dat het team veel punten zal scoren. We zullen Verstappen niet ophouden tijdens de race.'

Op zijn beurt start Verstappen vanaf P2, waarbij hij er alles aan zal doen om Bottas in te halen bij de start. De coureur van Red Bull Racing had graag vanaf poleposition gestart, maar zag dat de twee Mercedes-auto's simpelweg te snel waren. Desalniettemin biedt P2 genoeg perspectief op een goed raceresultaat. Mocht hij in staat zijn om Hamilton achter zich te houden in de race, zou dat betekenen dat Verstappen de leiding overneemt in het wereldkampioenschap. Verstappens teamgenoot Sergio Perez start de race vanaf P6.

Benieuwd naar het circuit voor de Grand Prix van Turkije? In onze voorbeschouwing op dit raceweekend maakten we een uitgebreide analyse over het Intercity Park circuit, die kan je hier teruglezen. Ook is de startopstelling van de race nu officieel bekend, die vind je hier.

Max Verstappen live: De Grand Prix van Turkije 2021Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws