Magnussen: 'Kijk alsjeblieft naar verleden, gebruik positieve ervaring voor toekomst' Formule 1
Formule 1

Magnussen: 'Kijk alsjeblieft naar verleden, gebruik positieve ervaring voor toekomst'

Magnussen: 'Kijk alsjeblieft naar verleden, gebruik positieve ervaring voor toekomst'

Haas-rijder Kevin Magnussen is voorzichtig optimistisch over het komende seizoen. Wel benadrukt hij dat het team de positieve ervaringen uit het verleden moet aanhalen om volgend jaar sterker terug te komen. Na een bijzonder teleurstellend 2019 hoopt de 27-jarige Deen op beterschap, en ziet genoeg aanknopingspunten om aan te nemen dat het niet opnieuw verkeerd gaat.

Het afgelopen jaar bestond uit grote hoogten op de zaterdag, en diepe dieptepunten op de zondag. De Haas VF-19 was bijzonder wisselvallig op de Pirelli-banden, ondanks meerdere upgrades konden de coureurs het rubber niet op een stabiele temperatuur houden. Dat eindigde in tranen: Haas werd slechts negende, op grote afstand van de rest.

'In 2018 werden we gewoon vijfde in het WK. Ik denk dat dat best wel indrukwekkend is. Niet veel teams kunnen dat zeggen in hun derde jaar. Daar mogen we wat vertrouwen uit putten, en de ervaring van dit jaar als basis gebruiken om in 2020 sterker terug te komen. Je leert van welke situatie. Vooral wanneer het moeilijk is om andere dingen te leren, dan moet je je problemen op een andere manier aanpakken'. Hoe? Daar blijft hij geheimzinnig over tegenover F1i.com.

De Deen denkt dat hier kracht uit te putten is, maar ook ervaring die een team anders niet zou opdoen als de coureurs in een perfecte machine hun rondes afdraaiden. 'We kunnen niet verwachten dat elk jaar beter gaat dan voorgaande jaren. Het is lastig geweest voor iedereen op en naast de baan. Toch denk ik dat het erg positief is wat we geleerd hebben, en welke voorzorgsmaatregelen we getroffen hebben voor de toekomst', aldus een gemotiveerde Magnussen. (Foto: Haas F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws