Lammers over 'volwassen' Verstappen: 'Je ziet dat hij nu het overzicht behoudt' Formule 1
Formule 1

Lammers over 'volwassen' Verstappen: 'Je ziet dat hij nu het overzicht behoudt'

Lammers over 'volwassen' Verstappen: 'Je ziet dat hij nu het overzicht behoudt'

Jan Lammers zag in Frankrijk een uiterst volwassen optreden van Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur trok aan het langste eind nadat Charles Leclerc uit de race crashte. Volgens Lammers was het echter Red Bull dat heel de wedstrijd de touwtjes in handen had. Het was volgens hem voor Verstappen vooral een kwestie van de aansluiting behouden bij zijn Monegaskische titelrivaal.

Lammers analyseert bij NOS de Grand Prix, en begint bij de start. Verstappen wist de Ferrari bij te houden, maar niet te passeren. Het kwam in beperkte mate tot inhaalpogingen en Verstappen was beslist niet te gretig. 'Dat is denk ik het grote verschil tussen een Verstappen mét ervaring, en Verstappen in die eerste jaren zonder ervaring', zo opent Lammers.

'Jaren geleden ging hij echt voor iedere mogelijkheid die zich voordeed. Nu is zijn ervaring duidelijk terug te zien in dat hij het totale overzicht houdt, hij snapt dat hij maar één meter op kop hoeft te liggen, en dat is die laatste meter. Hij pakte het gewoon heel verstandig aan', denkt de voormalige Formule 1-coureur. Hij wachtte rustig zijn moment af, en besloot vervolgens op strategisch gebied een stootje uit te delen.

'Verstappen en Red Bull wisten dat ze de pace hadden om te winnen'

Tot aan zijn crash lag Leclerc voorop, maar volgens Lammers was dit tijdens de Franse wedstrijd niet de optimale positie: 'De situatie was voor Leclerc daarnaast ook niet ideaal. Ik denk dat hij eerder had moeten hopen dat Verstappen de kop had gepakt. Met DRS had hij waarschijnlijk Verstappen bij kunnen houden en dan had hij niet zo hard hoeven pushen.'

'Voor Verstappen denk ik dat dit een prima situatie was. Verstappen en Red Bull wisten dat ze de pace hadden om deze race te winnen. Zij bleven dus in een DRS-achtige positie', zag de Nederlander. Halverwege die eerste stint viel Verstappen wat naar achteren, maar het gat werd nooit groter dan twee seconden.

Al had Verstappen de pace gehad om de Ferrari op het circuit te passeren, Lammers twijfelt eraan of de enkelvoudig wereldkampioen er wat aan had gehad als hij voorop had gelegen. 'Dat inhalen, daar had hij waarschijnlijk helemaal niet zo'n voordeel van. Als je er te dicht op zit, kost het je voorbanden. Ik denk dat hij de hele race onder controle had.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws