Pérez verklaart inhaalactie Russell: 'Ik werd genaaid met het einde van de VSC' Formule 1
Formule 1

Pérez verklaart inhaalactie Russell: 'Ik werd genaaid met het einde van de VSC'

Pérez verklaart inhaalactie Russell: 'Ik werd genaaid met het einde van de VSC'

Sergio Pérez is niet tevreden met zijn prestaties gedurende het weekend. De coureur van Red Bull Racing had het gehele weekend geen goed gevoel in de auto, en dat vormde ook een probleem in de race. Hij leek desondanks op weg naar een plek op het podium, maar George Russell wist de strijd met de Mexicaan te slechten na een virtual safety car-periode. Pérez vond het een mooi gevecht, maar hij was niet te spreken over de communicatie omtrent het einde van de virtual safety car.

Pérez was gedurende het weekend alles behalve tevreden over de balans in de auto. Na afloop van de kwalificatie zei de coureur zelfs dat het Grand Prix-weekend in Frankrijk zijn slechtste weekend tot nu toe was. Pérez mocht nog beginnen vanaf de derde startplek, maar deze raakte hij direct kwijt bij de start. Hij wist Lewis Hamilton niet meer in te halen, en kwam onder druk te staan van Russell. 'Ik miste tractie dit weekend, dat vormde een probleem', vertelt de Red Bull-rijder bij Sky Sports.

Uiteindelijk moest Pérez ook zijn meerdere erkennen in Russell. De Brit was gedurende het einde van de eerste stint en de gehele tweede stint sneller dan de drievoudig racewinnaar. 'Mercedes was sterk, met name tegen het einde van die mediumstint. Zodra de virtual safety car eindigde, waren ze iets sneller dan dat ik was.'

Einde VSC verbaast Pérez

Russell lette bij het einde van de virtual safety car-periode beter op dan Pérez. Volgens de Red Bull coureur ging er iets mis met de communicatie, want hij had niet verwacht dat de virtual safety car zo lang buiten zou blijven. 'Het was eerst een goed gevecht, afgezien van het moment bocht 8. Het was een goede race van George. Ik werd uiteindelijk genaaid met het einde van de virtual safety car, want ik dacht dat het in bocht 9 eindigde. Dat bleek niet zo te zijn, want het werd bocht 15', aldus Pérez bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws