Marko bespreekt ontslag Vips: 'De Engelse pers ontketende echt een shitstorm' Formule 1
Formule 1

Marko bespreekt ontslag Vips: 'De Engelse pers ontketende echt een shitstorm'

Marko bespreekt ontslag Vips: 'De Engelse pers ontketende echt een shitstorm'

Helmut Marko heeft uitleg gegeven over het loslaten van Jüri Vips. De adviseur van Red Bull Racing is niet te spreken over de Britse pers, maar hij snapt ook niet waarom de huidige coureurs zich vermaken met computerspellen. Volgens de Oostenrijker moeten de rijders net zoals Max Verstappen een racesimulator meenemen naar de Grand Prix-weekenden.

Dit jaar werd Vips uit de Red Bull-opleiding getrapt nadat hij een racistische term gebruikte tijdens een livestream. De coureur mocht zijn zitje in de Formule 2 behouden, maar dat kon rekenen op veel kritiek. 'De Engelse pers ontketende echt een shitstorm, waardoor Red Bull geen andere keuze had dan hem uit al zijn functies te ontheffen', stelt Marko bij Motorsport-Total. Toch snapt de adviseur niet heel veel van de storm van kritiek die de coureur heeft gekregen. 'Hij is 21 jaar oud en hij heeft zijn excuses aangeboden.'

Desondanks is Marko wel kritisch op de Formule 2-coureur. 'Het irriteert me gewoon dat het is gebeurd tijdens het spelen van een stom videospel. Het lijkt alsof ze niks beters te doen hebben met een vrije middag. Ik snap gewoon niet dat je zoiets langer dan twee minuten vol kan houden.' Hij zou liever zien dat de coureurs hun tijd anders gebruiken. 'Max heeft altijd een simulator bij zich. Na een zege kan hij zomaar een virtuele race rijden met Rudy van Buren (simulatorcoureur in de Formule 1, red.).

Verstappen kwam ook in de problemen

Verstappen is ook een keer in opspraak geraakt na het gebruiken van beledigende termen. De coureur van Red Bull noemde Lance Stroll een keer een 'mongool' tijdens een raceweekend. Marko wil de situatie van de twee coureurs absoluut niet met elkaar vergelijken. 'Het gaat om de ontwikkeling van die twee qua karakter. Max heeft al duidelijk laten zien dat hij de goede kant kiest in dergelijke situaties. Natuurlijk ervoeren we ditmaal ook veel druk vanuit de pers, waardoor we moesten reageren', aldus Marko.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws