Verstappen voorziet zwaarder weekend: 'Verwacht iedereen een stuk dichterbij' Formule 1
Formule 1

Verstappen voorziet zwaarder weekend: 'Verwacht iedereen een stuk dichterbij'

Verstappen voorziet zwaarder weekend: 'Verwacht iedereen een stuk dichterbij'

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing een moeilijker weekend voor de boeg heeft dan het twee weken geleden in Bahrein kende. De Oostenrijkers wisten daar in de persoon van de tweevoudig wereldkampioen oppermachtig te winnen, maar de Nederlander verwacht dat de concurrentie in Jeddah dichterbij zal zitten. Afgelopen week was hij nog ziek, maar Verstappen verwacht niet dat dit invloed zal hebben op zijn prestaties dit weekend.

Verstappen kwam pas een dag later aan in Jeddah, nadat hij de week voorafgaand aan de Grand Prix kampte met klachten. Op de vrijdag in Saoedi-Arabië laat hij weten tegenover Verstappen.com dat hij inmiddels weer in orde is. 'Ik voel me goed. Ik heb een paar onrustige dagen gehad maar voel me inmiddels weer fit. Ik heb een paar dagen niet zoveel kunnen doen, maar ik verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren', zo verwacht hij niet dat het ziek geweest zijn effect gaat hebben op zijn prestaties.

Die prestaties waren twee weken voor de race in Jeddah nog uitstekend, want de tweevoudig wereldkampioen wist met overmacht de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen op zijn naam te zetten. 'De eerste race in Bahrein was natuurlijk een prima begin voor ons en het hele team natuurlijk, daar was ikzelf heel blij mee, maar ik verwacht niet dat het hier hetzelfde zal zijn. Ik denk wel dat iedereen een stuk dichterbij zal zitten. Hoe dichtbij zullen we af moeten wachten', zo denkt hij dat Red Bull Racing een zwaarder weekend tegemoet gaat.

Oppermachtig in Bahrein

In Bahrein liet de Nederlander zien nog altijd over een uitstekende auto te beschikken. In de jacht naar zijn derde wereldtitel liet hij zien samen met zijn RB19 wederom een moeilijk verslaanbare machine te zijn. De enige die tijdens de seizoensopener een beetje in de buurt kon blijven, was teamgenoot Sergio Pérez, die ruim tien seconden moest toegeven, waarna Fernando Alonso mijlenver achter de Nederlander als derde finishte.

Pak ruim twee keer je inzet als Verstappen poleposition pakt in Saoedi-Arabië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws