Marko meent dat Steiner slachtoffer was van eigen populariteit: 'Gene Haas vond dat niet meer leuk' Formule 1
Formule 1

Marko meent dat Steiner slachtoffer was van eigen populariteit: 'Gene Haas vond dat niet meer leuk'

Marko meent dat Steiner slachtoffer was van eigen populariteit: 'Gene Haas vond dat niet meer leuk'

Helmut Marko denkt dat Guenther Steiner zelf voor zijn eigen ontslag heeft gezorgd. De Oostenrijker denkt immers dat de voormalige teambaas te veel in zijn eigen populariteit is gaan geloven en dat daardoor de maat vol was bij Gene Haas. De adviseur van Red Bull Racing denkt dan ook dat Steiner slachtoffer is geworden van zijn eigen populariteit. Marko hoorde namelijk dat Steiner zijn populariteit wilde omzetten in aandelen in het team.

De feestdagen verliepen waarschijnlijk niet zoals gepland in huize Steiner. De voormalige teambaas van Haas kreeg in die periode immers te horen dat zijn diensten bij de Amerikaanse renstal ten einde zouden komen. Gene Haas was, net zoals de rest van het team, niet te spreken over de prestaties van de renstal gedurende het 2023-seizoen. De laatste jaren wil het hoe dan ook niet vlotten bij Haas, aangezien het team na 2018 eigenlijk niet meer de stap naar het middenveld heeft weten te zetten.

Ayao Komatsu zal nu de kar gaan trekken bij Haas. Met het vertrek van Steiner is de Formule 1 wel een populair persoon kwijtgeraakt, aangezien de Italiaan altijd één van de hoofdrolspelers was van Drive to Survive. Dat is volgens Marko ook het probleem geweest. 'Laten we het zo zeggen: iedereen die te populair wordt door een documentaire zoals die op Netflix, heeft de neiging om een beetje te gaan zweven. Maar als je te snel te hoog vliegt, zal je ook sneller vallen', zegt de Red Bull-adviseur tegen F1-Insider.

Marko spreekt Steiner tegen

Steiner heeft in een interview met Sky Sports juist aangegeven dat zijn populariteit niet per se slecht was voor het team. De man uit Zuid-Tirol gaf aan dat Haas dankzij de populariteit enkele belangrijke sponsoren kon aantrekken. Haas heeft de afgelopen jaren niet altijd evenveel succes gehad met sponsoren. De relatie met Rich Energy verzuurde na tegenvallende resultaten en het team besloot door de oorlog in Oekraïne om niet verder te gaan met Uralkali, het bedrijf van de vader van Nikita Mazepin.

Toch had Steiner ook eisen gedurende het 2023-seizoen. De teambaas wilde meer investeringen vanuit Gene Haas, maar zijn voorstel vond geen gehoor. Marko denkt dat de vork ander in de steel zit. 'Alles wat ik hoorde was dat hij zijn populariteit wilde omzetten in aandelen in het team. En eigenaar Gene Haas vond dat niet meer leuk. Het is ook het geval in onze sport dat het team altijd voor het individu komt. Steiner werd een slachtoffer van zijn populariteit', is het oordeel van de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws