Voormalig teambaas duidelijk over toekomst Verstappen: 'Hij zal nog beter worden' Formule 1
Formule 1

Voormalig teambaas duidelijk over toekomst Verstappen: 'Hij zal nog beter worden'

Voormalig teambaas duidelijk over toekomst Verstappen: 'Hij zal nog beter worden'

Max Verstappen was in het seizoen van 2023 de onbetwiste heerser. Met 575 punten liep hij 290 punten voor op zijn teamgenoot, Sergio Pérez, die op de tweede plek eindigde in het kampioenschap. De vraag die veel fans bezighoudt, is of er in de toekomst een coureur zal opstaan die kan tippen aan de prestaties van de Nederlander. Voor Franz Tost, voormalig teambaas van AlphaTauri, lijkt het antwoord duidelijk te zijn.

'Nee. Als Max een goede auto blijft hebben, zal hij nog veel races en titels winnen. Hij zit nog niet op zijn limiet en zal nog beter worden. Geen enkele coureur die zijn teamgenoot is of zal worden, zal ooit verder komen dan de rol van een tweede coureur', verklaart Tost resoluut tegenover F1-Insider. Zijn woorden laten weinig ruimte voor twijfel over Verstappens huidige dominantie en zijn potentieel voor de toekomst.

Tost neemt afscheid

Terwijl Verstappen bijkomt van het afgelopen seizoen, heeft Tost besloten om zijn eigen carrière als teambaas te beëindigen. Voor Tost kwam deze keuze niet uit het niets. 'Het kwam niet als een verrassing. Twee jaar geleden zei ik tegen Dietrich Mateschitz dat ik op mijn zeventigste niet meer aan de pitmuur wilde staan. Hij zei: oké, maar wacht tot we een opvolger hebben gevonden. Dat is nu gebeurd met Laurent Mekies en Peter Bayer. Ik laat AlphaTauri in goede handen achter', verklaart de voormalig teambaas.

Nieuwe rol bij Red Bull? 

Maar betekent dit het einde van Tosts betrokkenheid bij de Formule 1? Volgens de Oostenrijker is hij nog in gesprek met Helmut Marko, hoofdadviseur van Red Bull, over een adviseursrol. 'De gesprekken vinden plaats op 15 januari. Daarna zullen we zien hoe ik voor Red Bull zal blijven werken. In principe zal ik altijd verbonden blijven aan de autosport, dus ik kan me zeker een adviseursrol voorstellen', geeft hij aan.

De overstap naar televisie-expert lijkt echter niet in de kaarten te liggen voor Tost. 'Dat is zeker niet mijn ding. Ik zou te veel politieke antwoorden moeten geven. Dat past niet bij mij. En veel mensen zouden niet met de waarheid kunnen leven. Ralf Schumacher, die dat heel goed doet, is te recht voor zijn raap voor de meeste mensen. Ik zou nog extremer zijn', aldus Tost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws