Marko na onduidelijke vrijdag: 'De racesimulatie was veelbelovend' Formule 1
Formule 1

Marko na onduidelijke vrijdag: 'De racesimulatie was veelbelovend'

Marko na onduidelijke vrijdag: 'De racesimulatie was veelbelovend'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko kijkt met gemengde gevoelens terug op de vrijdagtrainingen in Hongarije. Terwijl de racesimulatie goed uitzag, was de Oostenrijker minder tevreden over de prestaties over een enkele ronde. Max Verstappen bleef op de elfde plek steken, terwijl Sergio Pérez niet verder kwam dan P18. Nu de Formule 1 een nieuw kwalificatieformat aanhoudt met minder beschikbare banden, is het lastiger om te zeggen hoe de teams ervoor staan.

Na de sessie was het lastig om wat te kunnen zeggen van de onderlinge verhoudingen, maar teamadviseur Marko heeft natuurlijk zicht op de data en op basis daarvan kan hij al wat eerste conclusies trekken. 'Vooral de racesimulatie was veelbelovend. We hebben al wat kleine dingen aangepast. Het is echter niet zo duidelijk als anders', zo wordt Marko geciteerd door Motorsport-Magazin. 'De tijden kwamen niet meteen, en we moesten er wat meer voor vechten.'

De Oostenrijker maakte ook duidelijk dat Verstappen bewust de gehele vrije training op dezelfde set zachte banden reed om de mediumbanden en de harde banden achter de hand te houden voor de belangrijkere sessies op de zaterdag en de zondag. Verstappen was de enige coureur die op geen enkel moment gebruik maakte van de gele mediumband, waarvan morgen in Q2 twee sets ingezet mogen worden. Daarnaast is de verwachting dat de mediumband op zondag de favoriete keuze zal vormen van de meeste teams.

Chaotische vrijdag voor Pérez

Marko bevestigde daarnaast ook dat dat Pérez na zijn crash in de eerste vrije training de laatste geüpgradede reserveonderdelen op zijn auto heeft laten monteren. Daarnaast vernielde hij een set zachte banden in de tweede vrije training, toen hij zich bij het remmen voor de eerste bocht vergaloppeerde. De Mexicaan moest daardoor een nieuwe set medium-banden laten monteren, terwijl teamgenoot Verstappen deze set dus nog ongebruikt heeft weten te houden.

Geen stream? Bekijk de Grand Prix van Hongarije live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws