Marko over Ferrari en Red Bull: 'Het is nu een gelijkspel' Formule 1
Formule 1

Marko over Ferrari en Red Bull: 'Het is nu een gelijkspel'

Marko over Ferrari en Red Bull: 'Het is nu een gelijkspel'

Helmut Marko zegt na het meermaals uitvallen van Charles Leclerc en Carlos Sainz dat het nu een gelijkspel is tussen Red Bull Racing en Ferrari. De Red Bull-adviseur doelt daarmee op de twee DNF's die Max Verstappen ook kende aan het begin van het seizoen en daarmee een flinke achterstand opliep in het kampioenschap.

Na een rampzalige start van het seizoen met drie DNF's tussen hun twee rijders in de eerste drie rondes, is Red Bull Racing opnieuw titelfavoriet geworden in 2022. Het Oostenrijkse team heeft een voorsprong van 80 punten in de constructeursstand, terwijl Max Verstappen het rijderskampioenschap aanvoert met 21 punten. Red Bull heeft de laatste vier races gewonnen, waarvan Verstappen er drie op zijn naam schreef en Sergio Pérez de andere won. Om de zaken gelijk te trekken voor Red Bull, heeft Ferrari nu zelf drie DNF's geleden in de laatste drie races.

Leclerc en Verstappen gelijk in DNF's

Charles Leclerc heeft zich in twee van de laatste drie races teruggetrokken, terwijl hij aan de leiding reed, Carlos Sainz heeft zich in de laatste paar ronden ook een keer teruggetrokken. Beide Ferrari's zijn uitgevallen tijdens de recente Grand Prix van Azerbeidzjan, met de betrouwbaarheid van de Ferrari die blijft verslechteren.

Het heeft ervoor gezorgd dat Ferrari van de favorietenrol voor het kampioenschap in het begin, nu het ultieme inhaalspel moet spelen. Het betekent dat Verstappen en Leclerc dit seizoen allebei twee keer zijn uitgevallen vanwege betrouwbaarheidsproblemen en Marko zegt dat het nu een gelijkspel is. 'We hebben twee DNF's gehad door technische problemen. Leclerc heeft die ook gehad, dus het is nu een gelijkspel' zegt Marko tegen Formula1news.

Horner op zijn hoede voor Ferrari

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er vertrouwen in dat Ferrari hun problemen zal oplossen, maar dat het onvermijdelijk is dat het Italiaanse team met straffen te maken zal krijgen. 'Ik denk dat ze een zeer snelle auto hebben, zeker op zaterdag', verklaarde Horner.

'Ik denk dat we op zondag gelijkwaardig aan hen zijn geweest bij vrijwel elke race waar we dit jaar zijn geweest. En ik denk dat dat in Baku weer het geval was, afgaande op wat we in de eerste ronden kunnen zien. Ze zullen hun problemen oplossen. Daar twijfel ik niet aan. Maar ik denk dat het onvermijdelijk betekent dat er aan het eind van het jaar straffen zullen volgen', zegt Horner.

Horner blijft dus op zijn hoede voor Ferrari en ziet dat de zaken zich snel kunnen omdraaien in het kampioenschap. 'Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan voor dit kampioenschap. We hebben de laatste vier of vijf races grote schommelingen in de punten gezien en het laat maar zien hoe snel dingen kunnen omslaan', zo sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws