Tost bevestigt: Gasly blijft in 2023 bij AlphaTauri Formule 1
Formule 1

Tost bevestigt: Gasly blijft in 2023 bij AlphaTauri

Tost bevestigt: Gasly blijft in 2023 bij AlphaTauri

Pierre Gasly blijft in het 2023-seizoen bij AlphaTauri, zo bevestigt teambaas Franz Tost tijdens een persconferentie voorafgaand aan de derde vrije training in Canada. De toekomst van de Fransman bij het team was even onzeker, maar Tost neemt nu iedere onzekerheid weg.

Reden achter de onzekerheid was het feit dat Sergio Pérez zijn contract met Red Bull Racing met twee jaar heeft verlengd. Dat heeft de deur voor een mogelijke terugkeer van Gasly bij het topteam uitgesloten. Dat had een reden kunnen zijn voor de voormalig teamgenoot van Max Verstappen om te vertrekken bij AlphaTauri en daarmee ook het Red Bull-programma.

Tost houdt het tijdens de persconferentie echter kort, maar krachtig over de toekomst van zijn coureur: 'Hij zal in 2023 bij ons rijden, dat is honderd procent zeker', vertelt de Oostenrijkse teambaas van AlphaTauri. Of het gaat om een langer verblijf van exact één jaar of langer, laat Tost niet weten. Wel beschikt Gasly in 2023 over een aflopend contract.

Tost wil Gasly helpen na vooralsnog moeizaam 2022-seizoen

Dit jaar kent Gasly vooralsnog een moeizaam seizoen. Volgens Tost heeft dat zo zijn redenen: 'Hij heeft ook veel vooruitgang geboekt, maar helaas heeft hij te maken gehad met betrouwbaarheidsproblemen. Ik ben blij dat hij in Baku kon laten zien hoe goed hij is. Ik hoop dat we hem de rest van het seizoen een competitieve auto kunnen geven, dat is aan het team.'

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws