Marko: 'Pérez was in een goede bui, en toen ontmoette hij Verstappen' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Pérez was in een goede bui, en toen ontmoette hij Verstappen'

Marko: 'Pérez was in een goede bui, en toen ontmoette hij Verstappen'

Helmut Marko denkt dat Max Verstappen een bepaalde mate van onzekerheid losgemaakt heeft in Sergio Pérez. De Mexicaan voegde zich eind 2020 bij de renstal na misschien wel zijn beste seizoen ooit te verrijden. Toen hij het op moest nemen tegen de Nederlander werd echter spoedig duidelijk dat hij niet de beste coureur binnen het team was.

'Hij arriveerde nadat hij nét zijn eerste zege binnen had gehaald, en was in een goede bui. Toen ontmoette hij Verstappen', zo haalt Marko zich voor de geest hoe de overstap van de oud Racing Point-coureur naar Red Bull verliep. Verstappen was steevast sneller dan dat hij was. In de kwalificatie was het verschil tussen de rijders vaak groot, zo richting de halve seconde over één ronde.

'Dit leidde tot een mate van onzekerheid bij hem, met name in die kwalificaties', vervolgt de Red Bull-adviseur bij Motorsport.com, waar hem gevraagd wordt om de slechte en goede kanten van (oud-)Red Bull-coureurs te belichten. Zo ging een van de meest ervaren mannen van het circuit naar een rol bij zijn nieuwe werkgever waarin hij toch meer gezien werd als tweede coureur.

Verder trekt Pérez graag zijn eigen plan, zo blijkt uit de woorden van Marko: 'Hij kiest zijn eigen hotels en werkt binnen het team met zijn eigen adviseurs. Ik weet niet precies wat ze allemaal doen, maar het zijn allemaal erg vriendelijke mensen.' Hij heeft zijn eigen managementteam en ondersteunende krachten meegenomen naar de renstal die blijkbaar weinig communiceren met de top van de renstal.

Verstappen kan op lof rekenen

Ook laat Marko zich over zijn andere coureur uit, Verstappen. De enkelvoudig wereldkampioen doet het in 2022 goed en wist uiteraard het vorige seizoen de titel nog te pakken. Zodoende heeft hij geen slecht woord te melden over de Nederlander. 'Er is momenteel niemand die over één ronde sneller is dan hij', stelt de Oostenrijker alleen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws