Ricciardo weet dat hij onder druk staat bij McLaren: 'Ergens hou ik daar ook wel van' Formule 1
Formule 1

Ricciardo weet dat hij onder druk staat bij McLaren: 'Ergens hou ik daar ook wel van'

Ricciardo weet dat hij onder druk staat bij McLaren: 'Ergens hou ik daar ook wel van'

Daniel Ricciardo stoort zich niet aan de geruchten rondom zijn Formule 1-toekomst. De Australiër valt in 2022 tegen, vindt ook McLaren zelf, en dat realiseert de coureur zich maar al te goed. Hij vindt de druk waar hij momenteel onder staat wel prettig. Het geeft dan namelijk des te meer voldoening wanneer je iedereen ongelijk kan bewijzen.

'Ergens hou ik daar ook wel van, dat is de waarheid', stelt hij als hij bij Formula 1 geconfronteerd wordt met het feit dat de druk op zijn McLaren-contract oploopt. 'Eén van de dingen die ik zo gaaf vind aan deze sport is dat je ergens bovenop probeert te komen. Je staat altijd in de schijnwerpers en die aandacht en die druk zijn er altijd', benadrukt hij. Het lijkt erop dat de oud Red Bull Racing-coureur er vooral het positieve van inziet.

Het is niet de eerste keer dat Ricciardo in deze positie gestaan heeft. Ook in 2021 ging het eigenlijk niet zoals de ervaren coureur wilde, totdat hij in Monza zijn eerste Grand Prix voor McLaren won. Ricciardo: 'Wanneer je dan kan leveren, ontstaat er een kracht gevoel waar je ontzettend veel voldoening uit haalt. Ik weet dat er over mij gepraat wordt, maar dat geeft mij alleen maar meer motivatie om te vechten en mensen eraan te herinneren dat ik het nog in mij heb.'

Ricciardo weet dat het ondermaats is

Ricciardo weet dat zijn prestaties van 2022 te wensen overlaten, maar geeft aan dat hij het in zich heeft om zich terug te knokken, zelfs naast een teamgenoot met de klasse van Lando Norris: 'Ik twijfel daar niet aan. Ik vind het dan ook totaal geen probleem dat men over mijn toekomst praat. Ik heb dit jaar nog niets spectaculairs laten zien, dus ik weet dat dat erbij hoort. Diep van binnen weet ik wat ik kan, en ik kijk er naar uit om dit te etaleren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws