Marko vindt kopie van RB18 verdacht: 'We hebben het over Aston Martin' Formule 1
Formule 1

Marko vindt kopie van RB18 verdacht: 'We hebben het over Aston Martin'

Marko vindt kopie van RB18 verdacht: 'We hebben het over Aston Martin'

Helmut Marko wil dat de FIA de regels omtrent het kopiëren van andere auto's gaat verduidelijken. Tijdens de Grand Prix van Spanje kwam Aston Martin met een compleet nieuwe auto en de sidepods van de AMR22 leken heel erg op het design van de RB18 van Red Bull Racing. Marko vindt het verdacht dat de twee ontwerpen heel erg op elkaar lijken en hij dacht dat Aston Martin data had gekopieerd van Red Bull, maar volgens Guenther Steiner is dat niet aan de hand.

De gelijkenissen tussen de AMR22 en de RB18 zijn duidelijk. Marko vindt de gelijkenissen tussen beide bolides geen toeval. 'Kopiëren, mits je het op een bekwame manier doet, is toegestaan', vertelt de Oostenrijker bij de Duitse tak van Sky Sports. 'We praten nu over Aston Martin en zij kunnen niet zo snel op ons niveau komen, zelfs al hebben ze een auto van onze technische capaciteiten. Maar je moet in zijn algemeenheid verduidelijken wat wel en wat niet mag. Hoe ver mogen teams gaan?'

Het team van Haas werd er eerder al van verdacht dat zij het ontwerp van Ferrari hadden gekopieerd. Marko doet dan ook een oproep aan het bestuursorgaan van de Formule 1. 'Het gaat niet alleen over ons, want andere teams hebben er ook last van. Het is gewoon van algemeen belang dat de FIA dit voor eens voor altijd verduidelijkt. Wat mag wel volgens de wetten van de sport? Wat is toegestaan?'

Steiner denkt dat Aston Martin onschuldig is

Steiner, teambaas van het team van Haas, denkt niet dat Aston Martin data heeft gekopieerd. De Italiaan denkt dat de Britse renstal tijdens de testdagen gewoon heeft gekeken naar de RB18 en geïnspireerd raakte. 'Een auto kopiëren die je hebt gezien, is niet verboden. Data met je meenemen is illegaal, maar ik denk niet dat zoiets gebeurd is. We kijken allemaal, tot een bepaalde hoogte, naar de andere auto's en dan kijken we welke ontwikkelingen we kunnen doen. Dat is gewoon normaal', concludeert Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws