Hill pleit voor Verstappen: 'Hij maakte zichzelf alleen maar heel breed' Opinie
Opinie

Hill pleit voor Verstappen: 'Hij maakte zichzelf alleen maar heel breed'

Hill pleit voor Verstappen: 'Hij maakte zichzelf alleen maar heel breed'

Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill vindt dat Max Verstappen geen straf verdient voor het incident met Lewis Hamilton. De Brit zag dat zijn landgenoot stevig werd verdedigd door de Red Bull Racing-coureur, waarna beide rijders buiten de baan terecht kwamen. In eerste instantie vond Hill het nog een straf waard, maar hij heeft na het zien van alle beelden zijn mening veranderd. 'Sommige dingen moet je gewoon laten lopen.'

De enkelvoudig wereldkampioen zag dat de twee titelkandidaten weer boven de rest van het veld uitstegen. Hierin moest Verstappen uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Hamilton, die na zijn geslaagde inhaalactie snel bij de Nederlander wegreed. De eerste poging tot een inhaalmanoeuvre van de Mercedes-coureur slaagde niet door een verdedigende actie van de Nederlander. 'Verstappen wilde elk klein stukje circuit gebruiken om Hamilton te verdedigen', merkt Hill op bij Sky Sports.

In eerste instantie dacht de Brit nog dat Verstappen onreglementair verdedigde, maar na het bestuderen van het moment is de voormalig coureur van gedachte veranderd. 'Ik was eerst van mening dat het een straf moest zijn, maar soms moet je de coureurs laten racen. De stewards hoeven niet telkens een gevecht tussen twee rijders af te breken door middel van een straf. De actie van Verstappen was niet gevaarlijk, hij maakte zichzelf gewoon extreem breed.'

Ongenaakbare Hamilton

Ondanks de verdedigende actie van Verstappen, zou de Red Bull-coureur uiteindelijk toch het onderspit delven. Hill zag vooral een uitmuntende prestatie van Hamilton. Op zijn eigen Twitter-account komt de Brit woorden tekort voor de race die verreden werd door de zevenvoudig wereldkampioen. 'Dit was één van de beste races die ooit verreden is door een coureur. Het was simpelweg briljant', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws