Sainz baalt: 'De safety car bleef langer buiten dan we dachten' Formule 1
Formule 1

Sainz baalt: 'De safety car bleef langer buiten dan we dachten'

Sainz baalt: 'De safety car bleef langer buiten dan we dachten'

Carlos Sainz baalt dat hij en Ferrari een inschattingsfout hebben gemaakt. De safety car bleef langer buiten dan ze hadden verwacht in het Ferrari kamp. De Spanjaard had het gevoel dat zonder de safety car Max Verstappen hem niet gemakkelijk zou hebben verslagen.

Sainz begint op de persconferentie van de FIA: 'Het was een zware, intense strijd met Verstappen. Ik wist dat ik een beetje meer snelheid had dan hem de hele race, en ik denk dat mijn banden vijf of zes ronden frisser waren. Maar ik denk dat om hier in te halen, je meer moet hebben dan die twee of drie tienden. Ik heb alles gegeven. Ik kwam een ​​paar keer dichtbij, maar niet genoeg helaas.

Ferrari en Sainz hadden verwacht dat safety car minder lang buiten zou blijven

Nadat er aan de Spanjaard wordt gevraagd of hij tijdens de safety car niet beter naar medium had kunnen gaan in plaats van naar harde banden antwoordt de Madrileen: 'Ik zat er nu over na te denken. De safety car bleef iets langer buiten dan ik dacht of wat het team dacht. Tegen de tijd dat er een groene vlag was, waren er nog maar zestien ronden of zoiets over, wat het juiste aantal ronden was om misschien naar softs te gaan', aldus Sainz die geen verse mediums meer had.

Hij vervolgt: 'Nu is het makkelijk gezegd. Destijds, met nog twintig ronden te gaan, was de harde band absoluut de snelste optie om naar de eindstreep te gaan, vooral wetende dat het een wat versere band dan die van Verstappen was. Het is jammer. Ik had het gevoel dat ook zonder de safety car, zoals Verstappen zei, hij me niet gemakkelijk zou hebben gepakt. Ik denk dat het een goede strijd zou zijn geweest op het einde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws