Masi spreekt van succesvolle eerste test met nieuwe vuurvaste handschoenen Formule 1
Formule 1

Masi spreekt van succesvolle eerste test met nieuwe vuurvaste handschoenen

Masi spreekt van succesvolle eerste test met nieuwe vuurvaste handschoenen

Michael Masi heeft aangegeven dat de feedback op de nieuwe vuurvaste handschoenen positief was. Tijdens het Grand Prix-weekend in Turkije kwamen enkele coureurs, waaronder Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, tijdens de vrije training in actie met een nieuw type handschoen. Deze handschoenen zijn ontwikkeld naar aanleiding van het incident van Romain Grosjean in Bahrein 2020.

De Fransman wist daar uit een vuurbal te ontsnappen en liep eigenlijk vooral hevige brandwonden op op de handen. Na dit gezien te hebben, besloot de FIA om te kijken naar hoe de handschoenen van coureurs bij kunnen dragen aan een veiligere sport. Mocht er nogmaals zo'n incident plaatsvinden dan moeten de handschoenen meer hitte kunnen weren dan in Bahrein destijds het geval was.

Test in Turkije

Zodoende werden enkele coureurs afgelopen zondag het circuit op gestuurd met experimentele nieuwe handschoenen. 'De eerste feedback van de coureurs is goed', stelde de wedstrijdleider in gesprek met RaceFans. 'Er zijn nog diverse puntjes op de i te zetten in samenwerking met diverse merken, maar niets dat de ontwikkeling van de handschoenen in de weg staat.'

'Wij zijn de coureurs en teams die in actie gekomen zijn met deze handschoenen zeer dankbaar. Het toont aan dat we allemaal het veiligheidsniveau in de sport hoog op de agenda hebben staan', concludeerde de Australiër. De nieuwe handschoenen zouden anderhalve seconde langer bescherming moeten bieden dan de huidige modellen. Dat lijkt niet veel, maar ook Masi weet: 'Elke seconde telt.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws