Red Bull-junior Lawson zweert DTM af na fiasco in seizoenfinale Formule 1
Formule 1

Red Bull-junior Lawson zweert DTM af na fiasco in seizoenfinale

Red Bull-junior Lawson zweert DTM af na fiasco in seizoenfinale

Na een teleurstellende slotfase heeft Red Bull-junior Liam Lawson besloten niet meer terug te keren naar de DTM. Het 2021-seizoen is inmiddels wel geconcludeerd, maar ook in de toekomst ziet de Nieuw-Zeelander het niet zitten om in de Duitse raceklasse in actie te komen. De voornaamste reden is een uiterst ongelukkig laatste weekend, waarin Lawson door titelconcurrent Kelvin van der Linde tweemaal van het circuit werd gereden.

Van der Linde poogde tweemaal om in de eerste ronde veel plekken goed te maken en tweemaal kostte dat zijn directe titelrivaal veel punten. Zodoende is Lawson de DTM-titel misgelopen, waarna hij besloten heeft niet meer terug te keren naar de autosportklasse. 'Het incident in bocht 1 was voor mij het meest frustrerend omdat exact datzelfde gebeurde in de eerste race', liet hij na afloop optekenen bij Motorsport.tv. 'Je zou denken dat mensen leren van hun fouten.'

'Het was gewoon teleurstellend om niet eens een mogelijkheid te hebben om de race te rijden, maar in de eerste bocht die kans op de titel te verliezen', voegt hij daaraan toe. Had hij de titel verloren dan was dat beslist geen probleem voor hem geweest, als hij maar de kans had gekregen om ervoor te strijden. Nu werd die kans hem ontnomen, wat een bittere nasmaak achtergelaten heeft bij de Red Bull-jongeling.

Lawson: 'Ik heb enorm genoten van het DTM-seizoen, het was ontzettend leuk en in veel opzichten totaal verschillend van wat ik gewend ben.' In de toekomst weigert Lawson echter nog mee te doen aan het kampioenschap vanwege de teleurstelling die de seizoenfinale van 2021 achtergelaten heeft. In het kampioenschap ziet hij niets meer, en ook niet in de manier waarop dat kampioenschap besloten is.

Marko belooft F2-seizoen en testsessies

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft bevestigd dat Lawson in 2022 niet meer in de DTM in actie zal komen. Er zit een volledig Formule 2-jaar voor Lawson aan te komen, terwijl hij ook testtijd in de Formule 1-bolides krijgt. Daarmee willigt hij Lawsons verzoek om hem uit de autosportklasse te halen dus in. In 2023 liggen er wellicht kansen voor het Red Bull-talent in de Formule 1, blijft Yuki Tsunoda tegenvallen.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws