McLaren blikt terug op vrije training: 'We moeten ons concentreren op onszelf' Formule 1
Formule 1

McLaren blikt terug op vrije training: 'We moeten ons concentreren op onszelf'

McLaren blikt terug op vrije training: 'We moeten ons concentreren op onszelf'

Voor Mclaren is 2022 nog een schommelend jaar. Het team begon behoorlijk slecht in vergelijking met het vorige seizoen. Ook tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Spanje behaalde Lando Norris en Daniel Ricciardo niet de gewenste resultaten. Het team van McLaren moet dus nog aan de bak om dit weekend goede resultaten neer te zetten

Vooral voor Norris was het een lastige dag. Hij had een goede eerste training toen hij de 7de tijd neerzette, echter viel hij tijdens de tweede training eruit. ‘Ik denk dat er positieve punten zijn met de nieuwe onderdelen van de auto. Sommige dingen werkten goed en ik denk dat het team blij is met enkele van deze verbeteringen. Ik heb een fout gemaakt tijdens de tweede vrije training, dat kostte me helaas de rest van de sessie omdat er schade was aan de vloer. Het was niet perfect, maar toch heb ik nog steeds hoop voor morgen, want de auto lijkt op een goede plek te staan’, aldus Norris in een persbericht van McLaren.

Ook teamgenoot Ricciardo had niet de beste dag vandaag en zette de 15de tijd neer. ‘Er is nogal wat te verwerken vandaag. We hebben voor beide sessies nogal wat verschillende instellingen geprobeerd. We zijn duidelijk niet waar we willen zijn. Ik denk dat we in de data dingen zullen vinden om de optimale set-up voor morgen te vinden. Hopelijk brengt dat ons in de top 10.’ Hij vervolgt met zijn kijk op de andere teams. ’Het was interessant om te zien wat de andere auto’s en teams doen. Maar we zullen ons moeten concentreren op onszelf’, aldus Ricciardo.

Veel analyses bij McLaren

De sportief directeur bij het team van McLaren, Andrea Stella, kijkt duidelijk en analystisch naar de vrije trainingen van vandaag. Ze hebben tijdens de vrije trainingen een nieuw aerodynamisch pakket geïntroduceerd. ‘We hadden werk om de banden te begrijpen in deze hete omstandigheden, het is hele andere koek dan tijdens de wintertests. Er moet vanavond veel worden geanalyseerd, maar hopelijk zijn we in goede vorm voor de kwalificatie en de race.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws