Weinig aanstormend F1-talent: 'De spoeling is wel echt dun' Formule 1
Formule 1

Weinig aanstormend F1-talent: 'De spoeling is wel echt dun'

Weinig aanstormend F1-talent: 'De spoeling is wel echt dun'

In het Race Café zijn de verschillende talenten die zich mochten laten zien tijdens de eerste vrije training ook niet onbesproken gebleven. Daar waar Nyck de Vries wel indruk wist te maken op de mannen, was het Jüri Vips die er slecht vanaf kwam. De conclusie kwam dan ook al snel dat er te weinig echt talent aankomt in de nieuwe lichting.

'Ik geloof dat Red Bull nu ook niet meer zo'n goede heeft', zo geeft Jack Plooij bij Ziggo Sport de voorzet voor een discussie over het gebrek aan echt talent in de lichting achter de huidige Formule 1 coureurs, waarna Doornbos laat weten het met hem eens te zijn. 'De spoeling is wel echt heel erg dun', zo vertelt de voormalig Formule 1-coureur.

Ook Renger van der Zande ziet dat er weinig in de pijplijn zit momenteel. 'Het is wel waar, er zijn weinig juniors waarvan ik denk, als je die erin zet dan gaat hij goed. Ook als je kijkt naar de Formule 2, Mick Schumacher en Mazepin, dat waren de winnaars in de Formule 2 en doen echt niet mee in de F1 zo lijkt het, dus wat dat betreft hebben we wel een slechte spoeling.'

Albon een van de weinige echte talenten

De enige die wel kan bekoren rijdt momenteel al in de Formule 1, namelijk Alexander Albon. 'Albon die loopt daar met rood haar rond samen met zo ongeveer heel Williams. Die is natuurlijk wel binnengekomen met een bang daar. Negende finishen, punten scoren. Dat is de stip op de horizon bij Williams, punten scoren. Dat voelt als een overwinning, dus hij zit daar wel echt op zijn plek', aldus Van der Zande.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws