McLaren krijgt 'reality check' te verduren in Miami en brengt groot updatepakket nog voor zomerstop Formule 1
Formule 1

McLaren krijgt 'reality check' te verduren in Miami en brengt groot updatepakket nog voor zomerstop

McLaren krijgt 'reality check' te verduren in Miami en brengt groot updatepakket nog voor zomerstop

McLaren brengt nog voor de zomerstop een groot updatepakket mee. Doel is om de prestaties van de MCL60 flink te verbeteren, gezien deze nu nog te wensen overlaten. Die reality check kreeg de Britse renstal volgens teambaas Andrea Stella afgelopen weekend in Miami, zo vertelt hij bij de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Tot nog toe scoorde McLaren alleen in Australië een goed aantal punten, al was dat vooral te danken aan het hoge aantal uitvallers. In de overige vier weekenden werden twee punten gescoord dankzij Lando Norris, die negende werd in Azerbeidzjan. Verder liet de snelheid van de MCL60 te wensen over en een groot updatepakket moet daarin verandering brengen.

McLaren werkt aan updates voor ondermaatse MCL60

Teambaas Stella spreekt van 'een reality check' voor McLaren in Miami, waar op geen enkel moment aanspraak werd gemaakt op een toptienklassering. Desondanks heeft zo'n weekend geen invloed op de ontwikkelingssnelheid. 'Het helpt gewoon bij het focussen op bepaalde dingen bij de ontwikkeling van de bolide.' De ontwikkelingssnelheid zou namelijk altijd honderd procent zijn, maar kan wel een andere richting op worden geduwd.

Voor de Grand Prix van Emilia Romagna over anderhalve week komen er alle kleine ontwikkelingen, vertelt Stella, maar een nog groter pakket komt nog voor de zomerstop. 'We verdelen onze upgrades tussen Canada en Groot-Brittannië. We vermijden Oostenrijk omdat het een sprintweekend is. En gezien het formaat van het updatepakket willen we dat niet in zo'n weekend meenemen. In Bakoe deden we het omdat het alleen om de vloer ging. Maar hier gaat het om meer herontwerpen. De vloer stellen we uit tot Groot-Brittannië.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws