Norris hekelt rol media in dramatiseren situatie McLaren: 'Zo erg was het ook weer niet' Formule 1
Formule 1

Norris hekelt rol media in dramatiseren situatie McLaren: 'Zo erg was het ook weer niet'

Norris hekelt rol media in dramatiseren situatie McLaren: 'Zo erg was het ook weer niet'

Lando Norris vindt dat de media de situatie waarin McLaren verkeert op overdreven wijze heeft gedramatiseerd. Dat vertelt de Engelsman in gesprek met de Duitse tak van Motorsport.com. Volgens Norris gaat het helemaal niet zo slecht met McLaren als het misschien lijkt en is het meer dat er veelal over de minpunten wordt geschreven.

McLaren kende een lastige seizoenstart, waarbij in de eerste twee Grands Prix geen punten werden gescoord. 'Zo erg was dat nou ook weer niet, maar de media schreven er de hele tijd over', vertelt Norris, die in de derde race in Australië zijn eerste punten pakte met een zesde plaats. Teamgenoot Oscar Piastri werd achtste en zodoende schoot het Britse team ineens van de laatste naar de vijfde plaats in het kampioenschap.

Norris kan niet ontkennen dat de seizoenstart zwaar was. 'We hadden ook pech. Ik denk dat ik in Bahrein als tiende had moeten eindigen. En als Aston Martin het aan het begin van het seizoen zo goed doet, dan heb je op dit moment acht auto's die een klasse apart zijn.' De 23-jarige denkt namelijk dat het voor het middenveld lastiger is geworden om punten te scoren nu je nagenoeg vier topteams hebt.

McLaren staat nog niet waar het wil staan

Nog een race waarin Norris punten had willen en misschien had moeten pakken, was Saoedi-Arabië. We waren misschien niet zo competitief, maar we hadden schade aan de voorvleugels van beide auto's, waardoor het er veel erger uitzag. Maar dan wordt er over geschreven en ziet het eruit alsof het een ramp is. Tegelijkertijd tijd weet ik waar we moeten zijn en waar we hadden moeten zijn, zowel in de kwalificatie als in de race.'

McLaren staat volgens Norris, die nog een contract heeft tot en met eind 2025, namelijk nog niet waar het wil staan. Aston Martin moet daarom als voorbeeld dienen voor de renstal uit Woking, want dat andere Britse Formule 1-team laat zien dat grote sprongen wel degelijk mogelijk zijn. 'Zo simpel is het. En we werken eraan', besluit Norris met een realistische kijk op zaken.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws