McNish over de komst van Seidl bij Sauber: 'Het heeft niets met Audi te maken' Formule 1
Formule 1

McNish over de komst van Seidl bij Sauber: 'Het heeft niets met Audi te maken'

McNish over de komst van Seidl bij Sauber: 'Het heeft niets met Audi te maken'

Allan McNish, directeur motorsportcoördinatie bij Audi Group, verklaart dat de komst van Andreas Seidl bij Sauber niks te maken heeft met Audi. De voormalig teambaas van McLaren vertrok eind 2022 bij de Britse renstal om CEO te worden van Sauber Motorsport. Vanaf 2026 zal het team samenwerken met Audi en dat wordt een interessant project, aldus McNish.

Dankzij het vertrek van Mattia Binotto bij Ferrari, kwam de teambaas van Alfa Romeo naar de Scuderia. 'Het is duidelijk dat ze bij Sauber moesten veranderen, omdat Frédéric Vasseur van Alfa Romeo naar Ferrari verhuisde en Andreas hem kwam vervangen, maar dat is alles wat Sauber en Alfa Romeo daarmee te maken hebben', begint McNish bij Autosport International. 'Het heeft niets met Audi te maken', voegt hij eraan toe.

McNish: 'Het is opwindend voor Audi om de F1 in te gaan'

De Schot is zelf betrokken bij het Audi-project en houdt zich bezig met de motor van het Duitse merk. 'Het is duidelijk dat ons programma op dit moment en waaraan we werken, de motorkant is', vervolgt McNish. 'Dus het opbouwen van het ontwikkelingsbedrijf voor de aandrijfeenheid, het opbouwen van alle faciliteiten die nodig zijn, het voorbereiden van de technologie die ervoor nodig is met een grote toename van de elektrificatie, en ook met eFuels, wat een belangrijke dynamiek zal worden', vertelt de 53-jarige.

De voormalig coureur benadrukt dat het momenteel erg spannende tijden zijn voor Audi. 'Als coureur heeft het zin om te denken: nou, als dit 2012 was geweest of zoiets, dan...', benoemt McNish, die snapt dat er enige twijfel zou kunnen zijn. Toch gaat hij momenteel uit van grote interesse in het project. 'Maar nu, vanuit mijn persoonlijk oogpunt, denk ik dat het een heel opwindend punt is voor het bedrijf om de Formule 1 in te gaan, die op een geweldige plek zit', eindigt de coördinator bij Audi Group.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws