Russell mist vertrouwen in nieuwe W14: 'Maar niet de plek om de updates te beoordelen' Formule 1
Formule 1

Russell mist vertrouwen in nieuwe W14: 'Maar niet de plek om de updates te beoordelen'

Russell mist vertrouwen in nieuwe W14: 'Maar niet de plek om de updates te beoordelen'

George Russell kende een moeizame vrijdag in de straten van Monaco. De Brit liet zich vooral in VT1 veelvuldig horen over de boordradio. De Brit had geen vertrouwen in de 'nieuwe' W14 en hij eindigde in beide sessies buiten de top tien. De Mercedes-coureur heeft dan ook niet echt een goed beeld gekregen van de updates. Dat zien we volgens Russell pas in Spanje.

Russell was tijdens VT1 niet blij met het gedrag van de W14 en hij liet dit ook meermaals weten aan zijn team. De Brit miste het vertrouwen en dan rijst natuurlijk de vraag of dit aan de updates ligt. Zover wilde Russell na afloop in ieder geval niet gaan. 'Het is niet de plek om updates of wijzigingen te beoordelen', zegt hij bij Motorsport-Total.com. 'Dat wisten we voor het weekend. Dus we vergeten de upgrades een beetje. Daar zullen we volgend weekend meer naar kijken.'

Waar richt Russell zich dan wel op voor de rest van het weekend? 'We concentreren ons op verbeteringen voor dit specifieke circuit, want de kwalificatie is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van het weekend. En uitgerekend de kwalificatie is het onderdeel van het weekend waar we het meestal moeilijk mee hebben. Als je naar de afgelopen achttien maanden kijkt, zijn we op zondag steeds beter. We moeten dus proberen om van de ene op de andere dag een aantal dingen te vinden.'

Russell maakt zich weinig zorgen

Aangezien de kwalificatie het zwakke punt is van Russell, zou het wel eens een lastig weekend kunnen worden voor de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. Toch houdt hij de moed erin en hij noemt tot slot ook enkele positieve punten op. 'Er zijn zeker enkele positieve signalen om mee te nemen uit de sessie. We zijn absoluut verbeterd ten opzichte van VT1. Het is echter nooit makkelijk hier'. aldus Russell.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws