Mercedes zoekt naar oplossing: 'Onze auto leek minder competitief te worden' Formule 1
Formule 1

Mercedes zoekt naar oplossing: 'Onze auto leek minder competitief te worden'

Mercedes zoekt naar oplossing: 'Onze auto leek minder competitief te worden'

Andrew Shovlin gaat met zijn Mercedes een drukke nacht tegemoet, want volgens de hoofdingenieur kan er nog wat gewonnen worden als het gaat om snelheid in de longruns. Ook in de kwalificatie zag Shovlin dat het Duitse team steeds minder competitief werd in vergelijking met Red Bull Racing. Max Verstappen wist uiteindelijk zonder problemen poleposition te pakken voor Lewis Hamilton.

'Het was een lastige kwalificatie voor beide coureurs', begint Shovlin na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Mercedes. 'Onze auto voelde zich in de eerste sessie op zijn best en leek naarmate we vorderden minder competitief te worden. Natuurlijk zou het voor de race makkelijker zijn geweest als we de pole hadden gepakt, maar we zijn blij dat we op de medium band kunnen starten.'

'We hebben een drukke nacht voor de boeg'

Bij Mercedes hebben ze het gevoel dat ze nog hard aan de bak moeten. 'Hopelijk kunnen we er vannacht nog wat longrun-pace aan toevoegen. We hebben een drukke nacht voor de boeg om de verschillende strategische opties voor de race door te nemen, maar we hebben de laatste tijd laten zien dat we goed racen, posities kunnen terugwinnen en op de baan kunnen passeren.'

'We hadden een veel grotere uitdaging in Brazilië en we hebben laten zien waartoe we in staat zijn', vervolgt Shovlin, die daarmee aangeeft dat hij het volste vertrouwen heeft in een goede afloop voor Hamilton in het wereldkampioenschap. 'We zullen er alles aan doen om tijdens de race in een positie te komen waarin we de overwinning en het kampioenschap mee naar huis kunnen nemen', besluit Shovlin.

Wed op de wereldtitel van Verstappen en ontvang een bonus van 100 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws