Mogelijk vanaf 2026 een nieuw circuit op de kalender, geïnspireerd door Zandvoort Formule 1
Formule 1

Mogelijk vanaf 2026 een nieuw circuit op de kalender, geïnspireerd door Zandvoort

Mogelijk vanaf 2026 een nieuw circuit op de kalender, geïnspireerd door Zandvoort

Er is een kans dat de Grand Prix van Spanje, van Barcelona naar Madrid zal verhuizen. Het idee is om het Jarama circuit te vernieuwen en als inspiratie daarvoor wordt Zandvoort gebruikt. Het contract met circuit de Barcelona-Catalunya verloopt in 2026 en vanaf dan zou Madrid die race kunnen vervangen.

Jarno Zaffelli, die het project van Zandvoort leidde, legt uit dat het herbouwen van het huidige circuit de beste oplossing is. 'Technisch is het mogelijk en het is niet zo duur als het bouwen van een nieuw circuit', vertelt de ontwerper, geciteerd door Marca. Al zal dit ook geen goedkoop project zijn, want de renovatie zal in totaal zo'n veertig tot vijftig miljoen euro gaan kosten.

Twee oude cicuits terug op de kalender

Het bedrijf van Zaffelli, Dromo, zal ook het project in Madrid leiden. 'We beginnen niet met een blanco vel papier, maar we proberen gebruik te maken van alles wat bestaat', vertelt hij. 'We maken het veilig, maar behouden dezelfde essentie en zorgen ervoor dat de lay-out zijn identiteit niet verliest', zo eindigt Zaffelli. Het circuit is momenteel 3,8 kilometer lang en zal na de renovatie een lengte van 4,1 kilometer hebben.

Het Jarama circuit zal dus geïnspireerd zijn op het circuit in Zandvoort en dat is geen verrassing, want beide banen hebben al veel overeenkomsten. Zo zijn ze beide ontworpen door John Hugonholtz, waar ook de naam van bocht 3 in Zandvoort vandaan komt. Verder stonden de circuits allebei op de Formule 1-kalender in de beginjaren van de sport tot begin jaren tachtig en is er nu dus weer een kans dat ze beide weer op de kalender staan, Zandvoort is al teruggekeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws