Nederlands Moto3-talent maakt indruk op Verstappen: 'Geeft aan dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt' Formule 1
Formule 1

Nederlands Moto3-talent maakt indruk op Verstappen: 'Geeft aan dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt'

Nederlands Moto3-talent maakt indruk op Verstappen: 'Geeft aan dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt'

Max Verstappen timmert al jarenlang aan de weg in de Formule 1, maar sinds dit seizoen heeft Nederland in de persoon van Collin Veijer ook een groot talent rondrijden in het Moto3-kampioenschap. De sterke prestaties van de debutant zijn ook Verstappen niet ontgaan. De tweevoudig wereldkampioen is onder de indruk van de coureur uit Staphorst en hoopt hij de stijgende lijn van de afgelopen GP's door kan trekken.

Verstappen is al flink wat jaren het uithangbord van de Nederlandse autosport, maar met Veijer heeft Nederland sinds 2023 ook weer een sterke vertegenwoordiger in de Moto3. De pas 18-jarige Veijer debuteert dit seizoen in de laagste klasse van het voorprogramma van de MotoGP en na moeizame start, weet de jongeling inmiddels behoorlijk te imponeren. In Oostenrijk greep hij zijn eerste poleposition en een dag later miste hij het podium op een haar na. Het volgende raceweekend in Barcelona was hij andermaal aan een sterk weekend bezig, maar in de kwalificatie brak de Nederlander een aantal tenen en daardoor kon de 18-jarige een dag later niet deelnemen aan de GP. Een week later maakte hij ondanks de breuken veel indruk door de GP van San Marino als vijfde af te sluiten. De goede prestaties van Veijer zijn ook bij Verstappen niet onopgemerkt gebleven.

'Ik krijg niet alle wedstrijden van de Moto3 mee, maar ik zag natuurlijk dat hij op pole stond in Oostenrijk', zegt Verstappen in gesprek met Motorsport.com. 'Volgens mij heeft hij zich na dat weekend geblesseerd, dus daarna is het altijd moeilijk te inschatten hoeveel dat uitmaakt qua rondetijd. Maar als je als rookie zo binnenkomt in niet alleen een klasse, maar eigenlijk een kampioenschap, de Moto3, Moto2 en de MotoGP, wat gedomineerd wordt door Spanjaarden en Italianen, dan vind ik dat heel knap. Dat geeft natuurlijk wel aan dat het uiteindelijk toch niet uitmaakt waar je vandaan komt.'

Ontwikkeling nu belangrijk

Het debuutseizoen van Veijer bestaat zeker niet enkel uit hoogtepunten. Vooral in het begin van het seizoen had de coureur uit Staphorst het moeilijk met de GP's van Argentinië en Spanje als dieptepunten. Sinds de Italiaanse GP in Mugello heeft Veijer de stijgende lijn echter te pakken en daar moet de 18-jarige volgens Verstappen nu op voortborduren.

'Je moet wel goed begeleid worden en je moet talent hebben. Dat zit er zeker wel in. Nu gaat het erom hoe je je ontwikkelt. Dit is het eerste seizoen. Als een rookie kun je je natuurlijk fouten veroorloven, je kan vallen. Dat hoort er allemaal bij. Maar als je voor het kampioenschap wil gaan, dan moet op een gegeven moment die consistentie erin zitten. Maar ik kijk er wel naar uit hoe hij dat gaat doen. Hij zit volgens mij al bij een goed team', doelt Verstappen op Intact GP, waar Veijer teamgenoot is van de ervaren Japanner Ayumu Sasaki, 'Ik vind het wel leuk om te zien. Het is altijd mooi als een Nederlander ergens goed vooraan meerijdt', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws