Newey apetrots op Verstappen: 'Ik hou van de man, hij is fantastisch' Formule 1
Formule 1

Newey apetrots op Verstappen: 'Ik hou van de man, hij is fantastisch'

Newey apetrots op Verstappen: 'Ik hou van de man, hij is fantastisch'

Ontwerper en technisch directeur van Red Bull Racing, Adrian Newey, weet maar al te goed hoe het is om de wereldtitel binnen te slepen met Red Bull. Van 2010 tot en met 2013 had hij een groot aandeel in het ontwerpen van de auto en in alle vier achtereenvolgende jaren pakte het team de coureurs- en constructeurstitel. Destijds vierde hij feest met Sebastian Vettel, in 2021 viert hij feest met Max Verstappen.

Van alle titels die hij in zijn loopbaan gewonnen heeft was dit wellicht de gekste, geeft Newey toe in gesprek met Autosport-Total. 'Dit is de titel waar ik de meeste kans had om een hartaanval te krijgen en vervolgens bewusteloos te raken. Ik heb meerdere titelgevechten gezien die helemaal tot de laatste race gingen, maar geen enkele tot de laatste ronde. Het was geweldig', zegt de Brit.

Newey zat al met Copse-crash in zijn hoofd voor de safety car

Newey zat tijdens de race al na te denken over wat hij en zijn team hadden kunnen doen, het leek namelijk totdat de safety car de baan opkwam alsof het een gemakkelijke overwinning voor Lewis Hamilton zou worden. 'Er waren enkele ongelukkige momenten, vooral Copse (de crash op Silverstone, red.), die mij nog steeds persoonlijk bezighoudt. En toen kwam de safety car. Ik denk dat we in dit opzicht duidelijk geluk hebben gehad', zegt de ingenieur.

Wel is Verstappen een terechte winnaar volgens de 62-jarige man. 'Als je alles terugkijkt, en natuurlijk ben ik bevooroordeeld, dan vind ik dat Max het volledig verdient. Hij is agressief, maar ik denk dat hij over het algemeen heel eerlijk is. Hij heeft zoveel talent en hij is nog zo jong. Hij heeft nog een steile leercurve voor de boeg. Het beste aan hem is dat hij het gemakkelijk maakt om met hem samen te werken. Hij komt gewoon binnen en gaat aan de slag. Ik hou van de man, hij is fantastisch.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws