Nieuwe strenge track limits in Qatar: 'We willen duidelijkheid scheppen' Formule 1
Formule 1

Nieuwe strenge track limits in Qatar: 'We willen duidelijkheid scheppen'

Nieuwe strenge track limits in Qatar: 'We willen duidelijkheid scheppen'

De FIA heeft de tracklimieten herzien voor de Grand Prix van Qatar. In eerste instantie lagen er in vijf verschillende bochten track limits, maar deze zijn limieten zijn uitgebreid. Dit Grand Prix-weekend liggen de track limits over het gehele circuit, dus wanneer de coureurs over de paars-witte kerbs heen gaan, zal hun tijd worden afgenomen.

Tijdens de eerste vrije training was er al een onderonsje tussen Jonathan Wheatley van Red Bull Racing en wedstrijdleider Michael Masi. Wheatley vroeg zich af hoe de FIA om zou gaan met de tracklimieten, aangezien er geen tijden waren verwijderd ondanks dat meerdere coureurs van de baan af schoten. 'We kijken er nu even naar, want we willen dat de coureurs comfortabel worden met de baan', was de reactie van Masi.

Nu heeft de FIA dus besloten om bij iedere exit een tracklimiet te leggen. De baan is oorspronkelijk gemaakt voor de MotoGP, waardoor de baan veel breder is dan ze in de Formule 1 gewend zijn. Volgens wedstrijdleider Masi wilde de FIA vooral duidelijkheid scheppen met de herziening van de regels. 'We wilden enige vorm van twijfel bij de coureurs wegnemen. Coureurs mogen nu simpelweg niet over de paars-witte kerbs komen.'

Track limits vaker bepalend

Tracklimieten in de Formule 1 zijn al een tijd lang een hekelpunt van de coureurs. De track limits kunnen vooral in kwalificatie en in de race een groot struikelblok zijn voor de rijders. Vaak worden tijden afgenomen tijdens de kwalificatie wanneer coureurs volledig op de limiet rijden, waardoor zij nog een ronde aan hun kwalificatie moeten plakken. Dit weekend is de kans dus groot dat dit opnieuw kan gaan gebeuren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws