Verslag VT2 | Bottas laat snelheid Mercedes zien, Gasly weer ijzersterk Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Bottas laat snelheid Mercedes zien, Gasly weer ijzersterk

Verslag VT2 | Bottas laat snelheid Mercedes zien, Gasly weer ijzersterk

Valtteri Bottas was tijdens de tweede vrije training in Qatar de snelste. De Fin klokte een tijd van 1:23,1 en was daarmee drie tienden sneller dan Max Verstappen. De Nederlander klokte de derde tijd en kon dus niet tippen aan de hernieuwde snelheid van de Mercedes. Opnieuw stond Pierre Gasly verrassend op de tweede plek en lijkt AlphaTauri een sterk weekend tegemoet te gaan.

Voordat de tweede vrije training onderweg was, werd het al duidelijk dat Nikita Mazepin niet zou rijden. Het chassis van de bolide van de Rus moet worden vervangen. Toen de lichten eenmaal op groen stonden waren alle coureurs binnen vijf minuten op de baan, waarbij de coureurs kozen voor de medium of harde band. Ondanks dat de teams al data hebben weten te vergaren tijdens de eerste sessie van het weekend, werd het direct duidelijk dat de teams de trainingstijd optimaal willen gebruiken.

In het begin waren de coureurs van Red Bull Racing en Mercedes aan elkaar gewaagd. In de eerste stint op mediums was Verstappen in eerste instantie sneller, maar de rijders van de Duitse renstal wisten al snel hun snelheid te vinden op de medium band. Bottas pakte in de beginfase een voorsprong van vier tienden op Verstappen die ook Hamilton voor zich moest laten. Teamgenoot Sergio Pérez sloot aan achter de Nederlander.

Mercedes vindt snelheid, AlphaTauri weer snel

Bottas was over de gehele vrije training een stuk sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin was vier tienden sneller dan zijn teamgenoot. Hiermee was de Duitse renstal een stuk sneller onderweg dan in de eerste vrije training. Beide Red Bull-coureurs konden niet tippen aan de tijd van Bottas. Verstappen kwam met een 1:23,4 nog het dichtste bij van de Red Bull-coureurs, maar Pérez lag weer ver achter de kop op de achtste plek.

AlphaTauri was weer verrassend snel onderweg op het Losail Internation Circuit. Pierre Gasly was voor het zusterteam van Red Bull weer goed bezig en klokte de tweede tijd. De Fransman was maar twee tienden langzamer dan Bottas en zet dus zijn volgende tweede plaats van het weekend neer. Desondanks zal het team van Gasly moeten sleutelen aan de auto, aan het einde van de training werd een probleem gevonden bij de bolide van de coureur. Teamgenoot Yuki Tsunoda was drie tienden langzamer dan zijn teamgenoot, maar was wel sneller dan Sergio Pérez.

Nieuwe track limits

De nieuwe track limits hebben voor wat problemen gezorgd tijdens de tweede vrije training. De nieuwe regels omtrent de tracklimieten werden voor deze sessie volledig aangepast. Eerst lagen er in vijf bochten track limits, maar dat werd veranderd naar tracklimieten over het gehele circuit. Coureurs zagen hun tijd dan ook vaker worden verwijderd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws