Norris rekent niet op straf na poleposition: 'Deze regel is belachelijk' Formule 1
Formule 1

Norris rekent niet op straf na poleposition: 'Deze regel is belachelijk'

Norris rekent niet op straf na poleposition: 'Deze regel is belachelijk'

Op vrijdag bleef Lando Norris nog teleurgesteld achter met een zevende tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix in Brazilië, maar in de Sprint Shootout maakte de 23-jarige Brit zijn eigen verwachtingen waar door in SQ3 de snelste tijd op de klokken te zetten. De McLaren-coureur moet zich wel nog melden bij de stewards, en is dus nog niet geheel zeker van de eerste startplek.

Sinds een aantal weekenden hebben de coureurs in de kwalificaties te maken met een maximale tijd in hun out laps en in laps, om ervoor te zorgen dat er geen opstoppingen ontstaan voor de laatste bocht. Dit verplaatste het probleem naar de pitstraat, waar de coureurs gaten lieten vielen tot hun voorgangers, waarna de FIA aangaf dat je ook daar niet stil mag gaan staan, waardoor we in Brazilië al het hele weekend vreemde taferelen zien met inhaalacties bij het uitgaan van de pitstraat. Zo haalde Max Verstappen in de Sprint Shootout beide Ferrari's en AlphaTauri's in aan het einde van de pitstraat.

Norris haalt uit naar het reglement

McLaren-coureur Norris reed te langzaam tussen het uitrijden van de pitstraat en start-finish, en moet zich dus melden bij de wedstrijdleiding. 'Ik weet nog niet eens waar het over gaat, ik gok dat het over de delta-tijd gaat?' gokt Norris bij Sky Sports F1. De Brit denkt niet dat hij het anders had kunnen aanpakken. 'Ik wilde aan mijn ronde beginnen, maar er zaten twee auto's voor me. Het is gewoon een beetje een domme regel.'

De 23-jarige legt uit dat de regel in de praktijk niet valt na te leven. 'Twee auto's kwamen tegelijkertijd uit de pitstraat, dus één van de twee moet dan van het gas gaan, anders ben je tegen elkaar aan het racen, en dat zou dom zijn. Ik moest dus even inhouden. Deze regel is belachelijk naar mijn mening', luidt de duidelijke mening van Norris. In de afgelopen weekenden werden veel coureurs vanwege hetzelfde vergrijp onderzocht, en dit leverde nog niet eerder een gridstraf op. De verwachting is dat Norris dus gewoon als eerste aan de sprintrace mag beginnen. Teamgenoot Oscar Piastri won in Qatar de sprintrace.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws