Norris staat aan vooravond van speciaal weekend: 'Kunnen niet veel mensen zeggen' Formule 1
Formule 1

Norris staat aan vooravond van speciaal weekend: 'Kunnen niet veel mensen zeggen'

Norris staat aan vooravond van speciaal weekend: 'Kunnen niet veel mensen zeggen'

Lando Norris staat in Austin aan de vooravond van zijn honderdste Formule 1-race. De coureur van McLaren is er ontzettend trots op dat hij deze mijlpaal heeft bereikt en de Brit hoopt nog een lange tijd in de sport actief te kunnen blijven. De 23-jarige heeft goede herinneringen aan zijn tijd in de koningsklasse van de autosport, maar volgens Norris is de tweede plaats in Silverstone tot dusver het hoogtepunt uit zijn loopbaan.

Komende zondag staat Norris, mits er geen gekke dingen gebeuren, in Austin voor de honderdste keer aan de start van een Formule 1-race. Een enorm aantal, zo vindt de Brit zelf ook. 'Ik ben er trots op. Ik denk niet dat veel mensen in deze wereld dat kunnen zeggen. Van de coureurs die de Formule 1 halen, zijn er een hoop die de honderd niet aantikken', zegt Norris in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. 'Ik wil er graag nog veel meer aan toevoegen. Dat is het doel.'

Silverstone hoogtepunt tot nu toe

Norris maakte in de afgelopen jaren veel indruk en wordt door meerdere kenners gezien als één van de betere coureurs van het huidige F1-veld. De Brit stond in de afgelopen vijf seizoenen elf keer op het podium en ook mocht hij al een keer van poleposition vertrekken. Een overwinning in de koningsklasse van de autosport mist echter nog, al was hij er al wel een paar keer dichtbij.

Aan de GP van Rusland zal Norris bijvoorbeeld niet graag herinnerd worden. De McLaren-coureur reed aan de leiding, maar besloot in de slotfase niet naar binnen te komen toen de regen met bakken uit de hemel viel. Gelukkig beleefde de 23-jarige Brit ook al vele mooie momenten. 'Ik heb veel goede herinneringen en ik heb behoorlijk wat successen geboekt', zegt Norris, die vervolgens zijn absolute hoogtepunt tot dusver benoemt.

'Ik weet niet wat mijn beste race was, maar de races waarin ik op het podium eindigde, liggen natuurlijk voor de hand. Mijn eerste poleposition en eerste podium blijven me altijd bij. De dubbelzege in 2021 met Daniel (Ricciardo, red.) natuurlijk ook. Ik heb veel goede races gereden, op verschillende locaties. Silverstone is waarschijnlijk wel één van mijn hoogtepunten', doelt de Brit op de editie van dit jaar, waarin hij achter Max Verstappen als tweede eindigde. 'Maar dat zal wel veranderen als ik mijn eerste zege behaal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws