Sainz over zelfreflectie van Ferrari: 'We zijn kritisch richting onszelf, we moeten verbeteren' Formule 1
Formule 1

Sainz over zelfreflectie van Ferrari: 'We zijn kritisch richting onszelf, we moeten verbeteren'

Sainz over zelfreflectie van Ferrari: 'We zijn kritisch richting onszelf, we moeten verbeteren'

Ferrari-coureur Carlos Sainz besprak bij Sky Sports op de persdag van het aankomende raceweekend in Monza dat Ferrari kritisch is richting henzelf. Met de tifosi, de fans van de Italiaanse renstal, die de tribunes zullen vullen, wil de Scuderia het liefst winnen. Volgens Sainz is het doel om competitief mee te doen al vervuld, maar er zijn nog een aantal dingen die de Italianen als team moeten verbeteren om het kampioenschap in de toekomst naar Maranello te brengen.

Met een speciale livery eert Ferrari de kleur van hun geboortestad Modena. Door een gedeelte van de auto met gele details te bekleden, brengen ze een extraatje naar hun thuiscircuit Monza. Zoals het lijkt, wordt het door de tifosi gewaardeerd, maar hoe de auto eruit ziet, is vergeleken met de performance niet belangrijk. 'We doen weer mee voor overwinningen, en dat was een groot doel', trapt de Spanjaard af. 'Sommige tifosi zullen niet tevreden zijn met hoe de zaken gingen en dat we niet altijd de resultaten hebben gemaximaliseerd', geeft Sainz toe.

'Maar ook een aantal zullen blij zijn met wat we hebben neergezet. Dat is waarom we kritisch zijn op onszelf. We moeten verbeteren als we willen vechten voor het kampioenschap met Red Bull en Mercedes', vervolgt de 27-jarige. Afgelopen weekend ging het wederom niet georganiseerd bij het team van Ferrari. Met een te late beslissing voor een pitstop miste er een band bij de pitstop van Sainz, waarmee hij veel tijd verlies. Ook de tweede pitstop verliep niet vlekkeloos. Voorafgaand aan het weekend in Zandvoort gingen er nog veel meer dingen mis, wat veel kritiek en harde woorden opleverde van analisten en de media.

Sainz: 'Het uiteindelijke doel is om een perfect team te zijn'

De chaos van het raceweekend in Nederland vergde enige discussies en overleg om te kijken wat er misging. Sainz bevestigde dat een pitstop als die in Zandvoort niet weer gaat gebeuren. 'We hebben gewoon geconcludeerd dat de beslissing te laat werd gemaakt. We moeten ons blijven verbeteren. Het uiteindelijke doel is om een perfect team te zijn. We moeten ervoor zorgen dat, als er een mogelijkheid is om te winnen, dat we die met beide handen aangrijpen en niet verliezen', legt de Spanjaard uit.

'Onze auto is competitief', vervolgt Sainz. 'We kunnen vechten voor pole positions, podiums, overwinningen. Op papier is Monza niet het beste circuit voor onze auto, maar Monza is ontzettend speciaal en het is zo anders dan andere circuits, waardoor we competitiever kunnen zijn dan we misschien verwachten', sluit de Madrileen af. Monza blijft een speciaal circuit voor de Scuderia. Dit weekend hoopt de Italiaanse renstal dat alles samen gaat vallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws