Norris uit kritiek op nieuwe FIA-reglementen: 'We zijn toch geen schoolkinderen meer?' Formule 1
Formule 1

Norris uit kritiek op nieuwe FIA-reglementen: 'We zijn toch geen schoolkinderen meer?'

Norris uit kritiek op nieuwe FIA-reglementen: 'We zijn toch geen schoolkinderen meer?'

De FIA heeft nieuwe reglementen ingesteld waarin vaststaat dat Formule 1-coureurs niet zomaar statements naar buiten mogen brengen. Ze zouden dan eerst expliciet toestemming moeten vragen voordat ze iets mogen zeggen. Lando Norris is het hier niet mee eens en uit zijn kritiek tijdens de launch van de MCL60.

De nieuwe reglementen van de FIA schieten bij veel F1-coureurs in het verkeerde keelgat, zo ook bij McLaren-coureur Norris. 'Soms is er iets dat wij willen zeggen of doen, en daar is de FIA het dan niet mee eens. Er wordt als het goed is wel al druk uitgevoerd om ze terug te laten komen op hun keuze, want zo is het niet leuk', moppert de 23-jarige Brit.

De nieuwe reglementen voelen aan als strenge schoolregels, vindt de McLaren-coureur. 'Het is voor alle coureurs duidelijk wat wel en niet gedaan mag worden', geeft hij aan. 'Dat we dan niet meer mogen zeggen wat we willen slaat nergens op, we zitten toch niet meer op school?' Norris vindt het onbegrijpelijk dat ze nu schijnbaar voor alles toestemming horen te vragen.

Norris: 'Zonder vrijheid van meningsuiting worden wij robots'

Het gevoel dat er vrijheid van meningsuiting is valt hierdoor weg, meent de jonge Brit. 'Het is belangrijk dat coureurs hun mening mogen geven, daar zijn we oud genoeg voor', beargumenteert hij. 'We hebben veel fans die we kunnen beïnvloeden en kunnen helpen, we doen dit niet om daar misbruik van te maken', vervolgt Norris. Hij benadrukt dat de restrictie ervoor zorgt dat de coureurs zich niet zichzelf kunnen voelen.

'Wat wij doen en zeggen maakt ons als mens', geeft Norris aan. De FIA belemmert de coureurs nu in het maken van connecties met hun fans en volgers. 'Wij (de coureurs, red) zijn ook mensen, en zijn ook in de wereld om advies te geven en te helpen. Als we niks meer mogen doen of zeggen, dan veranderen we in robots en dat is voor niemand leuk', pleit Norris. Volgens hem is het allemaal weer goed zodra de vrijheid van meningsuiting terug is gekeerd naar de paddock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws