Ocon ziet nieuwe aanpak rode vlaggen: 'Zorgt voor minder kansen voor middenveld' Formule 1
Formule 1

Ocon ziet nieuwe aanpak rode vlaggen: 'Zorgt voor minder kansen voor middenveld'

Ocon ziet nieuwe aanpak rode vlaggen: 'Zorgt voor minder kansen voor middenveld'

Esteban Ocon is niet helemaal tevreden met de nieuwe aanpak voor het gebruik van rode vlaggen in de Formule 1. Tot dit jaar werden Grands Prix vaker stilgelegd door de wedstrijdleiding, maar daar is inmiddels minder sprake van. Dat is niet per se tot blijdschap van Ocon, die vindt dat middenveldteams nadeel ondervinden door de nieuwe aanpak.

'De Formule 1 zonder rode vlaggen en herstarts, met de verschillende beslissingen van de FIA, heeft gezorgd dat er minder kansen zijn', vertelt de Alpine-coureur tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Het is een beetje de standaardracerij die we voorheen ook hadden.' Dat is geen kritiek. 'Maar we hebben in 2020 en 2021 gezien dat de rode vlaggen vaak wel iets extra’s aan de races geven en teams in de middenmoot de kans gaven om podiums of overwinningen te scoren.'

Dat is dit jaar niet meer het geval, ziet Ocon. 'Omdat de races traditioneler zijn geworden, maar ik moet zeggen dat ik daar meer van geniet. We zijn zelf ook sneller en presteren beter. Het is waar dat we daar nog niet helemaal voor beloond zijn, we staan nog niet helemaal bovenaan', verwijst Ocon naar de soms gebrekkige betrouwbaarheid bij Alpine.

Ocon geniet meer van F1-seizoen 2022

Alpine en McLaren boekten vorig seizoen allebei één overwinning. Dit jaar heeft Ocon nog niet op het podium gestaan, maar toch zegt hij meer te genieten. 'Het is beter dat we meer punten scoren in het kampioenschap, maar het is moeilijk om een race te winnen of op het podium te komen. Ik denk dat we blij moeten zijn met onze positie op dit moment.' De Fransman wil dat vasthouden, want het seizoen is nog niet afgelopen. 'Hopelijk zit er nog een podium in het vat.'

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws