Oud-kampioen ziet Hamilton nog jaren meegaan: 'Maar Verstappen zal alles doen om hem af te stoppen' Formule 1
Formule 1

Oud-kampioen ziet Hamilton nog jaren meegaan: 'Maar Verstappen zal alles doen om hem af te stoppen'

Oud-kampioen ziet Hamilton nog jaren meegaan: 'Maar Verstappen zal alles doen om hem af te stoppen'

Met het 2024-seizoen nog voor de boeg, kijken veel Formule 1-fans al reikhalzend uit naar 2025, waarbij Lewis Hamilton in een scharlakenrode Ferrari aan de start zal verschijnen. Ook voormalig wereldkampioen Nigel Mansell kan niet wachten op de veranderingen die in de Formule 1-wereld op komst zijn.

Mansell werd in 1992 een van de oudste wereldkampioenen in de historie van de sport. In een dominante Williams, die door Adrian Newey ontworpen werd, greep hij een week na zijn 39e verjaardag zijn eerste en uiteindelijk enige wereldtitel. Daarmee is Mansell de oudste wereldkampioen van de laatste vijftig jaar, maar áls Hamilton nog een achtste wereldtitel weet te veroveren, zal hij dat op hogere leeftijd doen dan zijn landgenoot.

Hamilton nog niet over de houdbaarheidsdatum heen

'Mensen zeggen nu dat Lewis te oud is, terwijl hij 39 is', laat Mansell optekenen in gesprek met BBC Sport. 'Ik was 39 toen ik wereldkampioen werd, en ik had nog door kunnen gaan, maar toen kwam er te veel politiek bij kijken. Als Lewis gemotiveerd is, kan hij nog een aantal jaar doorgaan, of zelfs nog heel veel jaren doorgaan. Ik vind het juist geweldig', aldus de inmiddels 70-jarige Brit.

Als Hamilton met Ferrari wereldtitels wil pakken, iets dat het Italiaanse team al meer dan vijftien jaar niet voor elkaar kreeg, dan zal er vooral ook met Max Verstappen afgerekend moeten worden. 'Lewis zou nog kunnen winnen, maar ik weet zeker dat Max er alles aan gaat doen om hem af te stoppen. En ik weet ook zeker dat Ferrari er komend seizoen alles aan gaat doen om Hamilton te verslaan. Ik denk wel dat we een geweldig seizoen voor de boeg hebben, en het lijkt er ook op dat we een opwindend seizoen in 2025 gaan krijgen.'

Mansell is zelf de laatste Brit die voor Ferrari reed. Voor Mansell bleef de teller op drie zeges in 1989 staan, terwijl hij al zijn andere overwinningen voor Williams pakte. Hamilton kan nu de volgende Engelsman worden met een overwinning in een Ferrari. 'Het is geweldig voor de fans. Lewis zal waarschijnlijk zijn carrière bij Ferrari gaan afsluiten. Dit is een droom die werkelijkheid wordt voor hem, vermoed ik, want er is niks mooiers dan naar Ferrari gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws