Overstap naar Red Bull hoeft totaal niet van Hamilton: 'Dit is beter voor mijn nalatenschap' Formule 1
Formule 1

Overstap naar Red Bull hoeft totaal niet van Hamilton: 'Dit is beter voor mijn nalatenschap'

Overstap naar Red Bull hoeft totaal niet van Hamilton: 'Dit is beter voor mijn nalatenschap'

Lewis Hamilton wil een overstap naar Red Bull Racing niet eens overwegen. Ondanks dat de naam van de Mercedes-coureur even gelinkt werd aan de Oostenrijkse renstal, hoeft hij niet in de dominante auto van het team van Max Verstappen plaats te nemen. De Brit wil veel liever bij Mercedes weer een overwinning boeken. Dat is in zijn ogen immers beter voor zijn nalatenschap in de Formule 1.

Vlak voor het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi werd de naam van Hamilton ineens gelinkt aan Red Bull, door niemand minder dan Christian Horner. De teambaas van de Oostenrijkse renstal gaf aan dat hij had gesproken met de zevenvoudig wereldkampioen aan het begin van het seizoen. Dat verhaal werd meermaals veranderd gedurende het weekend, maar het deed mensen even dromen van een combinatie van Verstappen en Hamilton. De Brit had echter zijn contract al lang en breed verlengd bij Mercedes.

'Mijn contractverlenging toont mijn toewijding aan het team', vertelt Hamilton tegenover internationale media. Gedurende het seizoen werd het al duidelijk dat de coureurs bij Mercedes wilde blijven. Een overstap naar Red Bull was dan ook niet aan de orde. 'Laten we realistisch zijn, elke coureur die hier racet droomt ervan om in een winnende auto te zitten. Ik denk dat in mijn jongere dagen, toen ik misschien niet veel succes had gehad in de McLaren-dagen, een dergelijke overstap veel aantrekkelijker was geweest.'

Hamilton blijft veel liever bij Mercedes

Een overstap naar een succes naar het team met de snelste auto staat ook voor de toekomst niet op de planning van Hamilton. De coureur van Mercedes heeft een dergelijke overstap alleen aan het begin van zijn carrière overwogen. Toen de man uit Stevenage eenmaal de overstap maakte naar Mercedes, was de Duitse renstal nog geen topteam. De meeste analisten vonden de keuze voor Mercedes dan ook vreemd, maar het pakte uiteindelijk uitstekend uit.

Nu lijkt de zevenvoudig wereldkampioen zijn laatste jaren vol te maken bij de Duitse renstal. Veel interesse om in de dominante RB19 te rijden, heeft hij niet. 'Elke coureur kijkt naar de Red Bull-auto en zou graag in die auto willen rijden, elke coureur wil dat voelen. Instappen in de meest dominante auto in de Formule 1 heeft voor mij echter geen zin. Samenwerken met mijn team om verder te bouwen en in staat zijn om Red Bull te verslaan; dat zou beter zijn voor mijn nalatenschap', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws