Hamilton over gebrek aan diversiteit: 'Niet zoveel veranderd als het geval had moeten zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton over gebrek aan diversiteit: 'Niet zoveel veranderd als het geval had moeten zijn'

Hamilton over gebrek aan diversiteit: 'Niet zoveel veranderd als het geval had moeten zijn'

Lewis Hamilton probeert er al jarenlang voor te zorgen dat er meer diversiteit komt in de autosport, en dan met name in de Formule 1. Hij hoopt mensen van kleur meer kansen aan te bieden, en dat er ook meer vrouwen een positie in de autosport krijgen, maar moet na het zien van de teamfoto van Mercedes concluderen dat er de afgelopen jaren niet bijster veel verbetering te bespeuren was.

Hamilton heeft zich al vaker uitgesproken over de uitdagingen waar hij op weg naar de Formule 1 en in de Formule 1 zelf mee te maken heeft gehad. De Mercedes-coureur zette zelf in 2020 The Hamilton Commission op, om te onderzoeken waarom bepaalde groepen ondervertegenwoordigd zijn in de autosport, en hoe dat aangepakt kan worden. Daar ziet hij inmiddels de eerste resultaten van. 'Het werk dat ik doe is gericht op kinderen en om ze een ingang te bieden. Het is geweldig om te zien dat we echt een impact beginnen te hebben, en dat maakt me trots', zo wordt de 38-jarige geciteerd door RaceFans.

Hamilton ziet dat er nog een lange weg te gaan is

'Het is een lang traject geweest, waar we in 2019 mee begonnen zijn', zegt Hamilton over zijn initiatieven. De Brit wordt nog niet echt vrolijk van de diversiteit binnen zijn eigen team. 'We hebben in Abu Dhabi een teamfoto gemaakt, en als ik dan op me heen kijk, denk ik wel: damn, we hebben nog zo veel werk te doen. Er zijn maar drie mensen van kleur, al zijn er wel veel meer vrouwen. Daar moet nog steeds verandering in komen', vindt de zevenvoudig kampioen. 'We zullen deze week nog een teamfoto maken, en als ik dat vergelijk met 2019, weet ik vrij zeker dat er lang niet zoveel veranderd is als het geval had moeten zijn. De uitdaging is nu dus om hier verandering in teweeg te brengen.'

Hamilton doet er in ieder geval alles aan om de ondervertegenwoordigde groepen meer kansen te bieden. 'Toen we in Austin waren, kwamen er kinderen en jonge vrouwen langs, en in het Verenigd Koninkrijk kwam er een diverse groep kinderen langs. Het was heel mooi om in de positie te zitten om de deur voor deze kinderen open te doen om ze te laten zien wat mogelijk is en de interesse op te wekken en dromen te creëren waarvan ze dachten dat het misschien nooit mogelijk zou zijn. Ik ben enthousiast over te toekomst, maar het is nog een flink karwei.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws