Pérez blikt terug op eerste bezoekje aan Red Bull-trainingscentrum: 'Brak bijna mijn nek' Formule 1
Formule 1

Pérez blikt terug op eerste bezoekje aan Red Bull-trainingscentrum: 'Brak bijna mijn nek'

Pérez blikt terug op eerste bezoekje aan Red Bull-trainingscentrum: 'Brak bijna mijn nek'

Sergio Pérez heeft teruggeblikt op de eerste keer dat hij in de winterstop naar het trainingscentrum van Red Bull Racing afreisde. Hij werd daar op de proef gesteld met allerlei meetapparaten, die zijn fitness vaststelden voorafgaand aan het seizoen. De Mexicaan geeft aan dat het geen prettige ervaring was en dat met name zijn nekspieren het zwaar te verduren kregen.

'We gaan door veel pijn heen', meldt hij bij ESPN wanneer hij naar de activiteiten in het voorseizoen gevraagd wordt. 'Ik brak hier bijna mijn nek', voegt hij daaraan toe terwijl hij naar de beelden kijkt. Jaarlijks zorgen de uitstapjes naar het trainingscentrum voor vermakelijke beelden, met onder meer Pérez en Max Verstappen die zichzelf fysiek tot het uiterste dwingen.

Pérez naar Red Bull-centrum

Pérez sloot zich in 2021 aan bij de Oostenrijkse renstal en had gedurende de vorige winterstop dus geen idee hoe zo'n voorbereiding op het jaar eruit zag bij zijn nieuwe werkgever. 'Dit was de eerste keer dat ik zo'n test deed voor Red Bull. Ik ging tot het uiterste en wist niet wat me te wachten stond', benadrukt hij. Na de oefeningen was hij dan ook helemaal kapot.

'Je zet zó veel druk op je nek terwijl mijn nek daar eigenlijk niet klaar voor was', concludeert hij. De coureurs trainen de nekspieren intensief, maar blijkbaar is er weinig dat je goed genoeg voor kan bereiden op de tests van Red Bull. Pérez moest die eerste keer namelijk alles geven om goed te scoren op de diverse fysieke krachtsmetingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws