Alonso blij met wijzigingen tijdens sprintraceweekenden: 'Ik hoop op veel actie' Formule 1
Formule 1

Alonso blij met wijzigingen tijdens sprintraceweekenden: 'Ik hoop op veel actie'

Alonso blij met wijzigingen tijdens sprintraceweekenden: 'Ik hoop op veel actie'

Fernando Alonso is tevreden met de start van Alpine tijdens het nieuwe Formule 1-seizoen. Ondanks de problemen met de betrouwbaarheid ziet de tweevoudig wereldkampioen dat zijn auto consistent wist te presteren tijdens de afgelopen drie raceweekenden. De Alpine-rijder kijkt dan ook vol positiviteit naar de rest van het seizoen.

Vooral in Melbourne liet Alonso de snelheid zien van zijn A522. Op Albert Park was de Spanjaard bezig aan een geweldige kwalificatieronde in Q3, maar door betrouwbaarheidsproblemen ging de coureur op een gegeven moment rechtdoor de muur in. Alonso blijft toch hoopvol. 'We hebben laten zien dat we redelijk consistent zijn geweest op de verschillende banen tot nu toe', zegt de rijder in een persbericht van zijn team. 'Het zal vooral gaan om de doorontwikkeling van de auto. Er zijn nog twintig races te gaan en nog voldoende punten te scoren.'

Alonso blij met terugkeer sprintraceweekend

Sommige coureurs zijn geen fan van de sprintraceweekenden, maar Alonso is blij dat het format aankomend weekend terugkeert. Het zal de eerste keer zijn dat er een sprintrace in de Formule 1 wordt verreden op het circuit van Imola. 'We hebben vorig jaar kunnen zien dat het format bij sommige Grands Prix heel goed werkte. De sprintrace op Silverstone vond ik persoonlijk het leukst. De Formule 1 heeft dit jaar wat veranderingen aangebracht aan het format. We gaan zien of ze zullen werken.'

De coureurs kunnen dit seizoen meer punten scoren tijdens een sprintraceweekend. Dit zou voor meer actie moeten zorgen tijdens de verkorte race op zaterdag en Alonso hoopt dat dit ook zo zal zijn. 'Het circuit van Imola is lastige baan, maar het is niet onmogelijk om in te halen. Ik hoop dat we wat actie zullen zien op zaterdag en zondag. Er zijn heel veel punten die we kunnen pakken dit weekend, dus ik hoop dat we veel punten mee naar huis nemen', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws