Verstappen geeft fans hoop over de toekomst: 'Dan zal het heel lastig zijn om te stoppen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen geeft fans hoop over de toekomst: 'Dan zal het heel lastig zijn om te stoppen'

Verstappen geeft fans hoop over de toekomst: 'Dan zal het heel lastig zijn om te stoppen'

Er is de afgelopen weken al veel gezegd over de toekomst van Max Verstappen in de Formule 1. Het is van de Nederlander bekend dat hij niet van plan is om net zo lang actief te blijven in de koningsklasse van de autosport als Fernando Alonso of Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen ging voor de microfoon van Sky Sports F1 in gesprek met Naomi Schiff in op zijn overwegingen.

Verstappen geeft aan dat hij een echte racefanaat is, maar dat racen voor hem meer is dan Formule 1 alleen. 'Ik houd van racen. Anders reed ik niet zoveel op de simulator thuis', zegt de Nederlander, die afgelopen weekenden in de virtuele racewereld in actie kwam. 'Ik houd er ook van om op andere manieren te racen, niet alleen Formule 1. Ik weet dat ik 31 ben als het contract afloopt. Dan ben ik echter al heel lang in de Formule 1 actief geweest. Er komt veel bij kijken. Je moet veel reizen, het is niet alleen het reizen. Tussendoor ga je ook naar de fabriek en je hebt sponsorverplichtingen', vat Verstappen zijn leven samen.

Volgens Verstappen wil hij alleen verder gaan in de Formule 1 zolang hij zelf het idee heeft dat hij er vol voor kan gaan. 'Ik ben iemand die gewoon heel graag thuis is. Ik ben graag competitief, maar als je jezelf niet meer volledig kan motiveren voor elke race, dan is dat het punt waarop je jezelf moet afvragen of je nog wel verder wil gaan. Zoals gezegd, ik houd van Le Mans, ik houd van andere 24-uursraces. Ik houd ervan om de GT3-auto's over de Nordschleife te zien gaan. Al dit soort dingen wil ik ervaren in mijn leven en dat wil ik niet doen als ik veertig ben of vijftig, want dan ben ik niet meer op topniveau. Als ik 31 ben, zal ik zeker nog geweldige dingen kunnen doen.'

Lengte van Formule 1-carrière afhankelijk van het materiaal

Of de Limburger zijn in 2028 aflopende contract nog gaat verlengen, is ook afhankelijk ervan of hij dan nog kansen ziet om successen te blijven boeken. 'Het ligt er ook een beetje aan hoe competitief we hier dan nog zijn, in 2028', doelt hij op Red Bull. 'Er zijn nog veel vraagtekens, maar ik wil niet op die leeftijd naar 25 races afreizen, en daarnaast dan ook nog naar Engeland reizen om simulatorwerk te doen, of hier en daar je gezicht te laten zien of verplichtingen te hebben', verklaart Verstappen. 'Het wordt op een gegeven moment te veel. Ik ben gaan racen toen ik viereneenhalf was, en competitief toen ik zeven was, op een gegeven moment is het mooi geweest, om zó vaak van huis te zijn.' Als Schiff hem vraagt of het van invloed kan zijn als Red Bull in 2028 dominant is, antwoordt de 25-jarige: 'Dan zou het zeker heel lastig zijn om de Formule 1 te verlaten ja, dat zeker.'

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws