Hamilton heeft week nodig om te herstellen van porpoising: 'Veel last van blauwe plekken' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft week nodig om te herstellen van porpoising: 'Veel last van blauwe plekken'

Hamilton heeft week nodig om te herstellen van porpoising: 'Veel last van blauwe plekken'

Lewis Hamilton vindt dat er iets gedaan moet worden tegen porpoising. George Russell sprak zich eerder al uit over de technical directive van de FIA en ook Hamilton heeft gezegd dat hij blij is dat het bestuursorgaan het probleem serieus neemt. Waar Max Verstappen zegt dat de FIA de regels niet moet aanpassen, denkt de Mercedes-coureur dat het stuiteren niet langer zo door kan gaan. Naar eigen zeggen heeft hij veel last van blauwe plekken na de Grand Prix-weekenden.

Na de race in Azerbeidzjan kwam Hamilton maar met moeite uit zijn bolide. 'Dat duurde langer dan dat het volgens de veiligheidsvoorschriften mag duren', zegt de zevenvoudig wereldkampioen tijdens de persconferentie. Coureurs moeten laten zien dat zij binnen tien seconden uit hun auto kunnen stappen. Dat lukte Hamilton dus niet, aangezien hij heel erg veel last had van zijn rug als gevolg van zijn hevig stuiterende Mercedes-bolide.

Het stuiteren en de technical directive verdelen momenteel de coureurs. Hamilton en Russell zien graag een oplossing, terwijl Verstappen en Leclerc niet willen dat de FIA veranderingen aanbrengt. 'We rijden nog wel een paar jaar met deze auto's dus we moeten er echt wat aan doen', zegt Hamilton. 'Ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat het probleem volgend seizoen is opgelost, maar de tijd zal het leren. Nu kost het me een week om te herstellen, want ik heb heel erg veel last van blauwe plekken.'

Mercedes gebruikt auto van Hamilton om te experimenteren

Mercedes heeft de eerste Grands Prix gebruikt om het stuiteren onder de knie te krijgen. Hamilton geeft toe dat zijn auto vaak gebruikt werd om te experimenteren met de afstelling. 'Daar heb ik totaal geen problemen mee. Dat is op het moment gewoon mijn rol binnen het team.' Het is een mogelijke verklaring waarom Hamilton achter Russell staat. 'Ik ben nog nooit zo'n goede teamgenoot geweest', eindigt Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws