Pérez ontevreden met RB18: 'De Red Bull was dit weekend niet top' Formule 1
Formule 1

Pérez ontevreden met RB18: 'De Red Bull was dit weekend niet top'

Pérez ontevreden met RB18: 'De Red Bull was dit weekend niet top'

Sergio Pérez is teleurgesteld dat zijn race in de eerste ronde als voorbij was. De coureur van Red Bull Racing kwam samen met George Russell in bocht 4, waardoor hij in de grindbak terechtkwam. Pérez kon nog wel door, maar door de schade verloor de coureur heel erg veel tijd. Hierdoor waren punten niet meer mogelijk, en besloot Red Bull de coureur te laten stoppen.

'Het is doodzonde wat er vandaag gebeurd is', begint de coureur bij Sky Sports. 'We hebben gedaan wat we konden. Het is een lange race en om er dan al in ronde 1 uit te liggen is jammer.' De coureur kende al een moeilijk weekend, aangezien hij de sprintrace vanaf de dertiende plek moest starten na een gridstraf. Tijdens de sprintrace wist hij nog wel als vijfde over de streep te komen. Hij hoefde enkel Russell voorbij om in het gevecht met Max Verstappen en Ferrari te zitten.

In bocht 4 probeerde hij dus direct de coureur van Mercedes in te halen. De Mexicaan leek langs de Brit te zijn, maar uiteindelijk werd hij aangetikt op het achterwiel. 'Er was niets anders dat ik had kunnen doen, om eerlijk te zijn', zegt Pérez bij Viaplay. 'Ik gaf hem duidelijk meer dan genoeg ruimte. Het was op dat moment aan hem om zijn auto onder controle te houden en om ervoor te zorgen dat we uit die bocht zouden komen zonder contact. Het is zonde dat dat niet is gebeurd.'

Pérez: 'We moeten gaan analyseren'

Red Bull verliest door een uitvalbeurt van Carlos Sainz niet zoveel punten. Desondanks maakt het Pérez niet zoveel uit wat er is gebeurd bij het team van Ferrari. 'Het is jammer voor Carlos, maar zijn uitvalbeurt maakt niets goed. Dat heeft niets te maken met mijn race.' De drievoudig racewinnaar wil vooral kijken naar de snelheid van Red Bull dit weekend. Pérez merkt dat de Oostenrijkse renstal simpelweg niet kon tippen aan Ferrari. 'De Red Bull was dit weekend niet top. We moeten dat analyseren', aldus de Red Bull-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws