Perez optimistisch na vrijdag: 'We hebben al een goed beeld' Formule 1
Formule 1

Perez optimistisch na vrijdag: 'We hebben al een goed beeld'

Perez optimistisch na vrijdag: 'We hebben al een goed beeld'

Sergio Perez kijkt met een redelijk goed gevoel terug op de eerste dag in Japan. De Red Bull Racing-coureur eindigde de natte tweede vrije training, vlak achter teamgenoot Max Verstappen, op de vierde plaats. De 32-jarige Mexicaan schoot in de slotfase nog wel even van de baan in de hairpin, maar desondanks is hij optimistisch over de rest van het weekend.

Perez laat in gesprek met Sky Sports weten tevreden te zijn over de prestaties van zijn bolide op de vrijdag en hij kijkt uit naar de rest van het weekend. 'Ik voelde me aardig comfortabel onder deze omstandigheden', begint hij. 'We hebben al een duidelijk beeld over wat we gaan doen. Ik heb er vertrouwen in.'

Door de natte baan raakten meerdere coureurs, waaronder Perez zelf, buiten de baan. De Mexicaan schoot rechtdoor in de hairpin, maar hij kon zijn weg zonder problemen vervolgen. Voor Perez maakte het weinig uit dat het regende op Suzuka. 'Deze baan is altijd een uitdaging, dus ook als het nat is. Het is gewoon de beste baan ter wereld.'

Perez leeft mee met fans

Perez had zelf weinig last van de regenachtige omstandigheden in Suzuka. De winnaar van de race in Singapore had vooral medelijden met de fans, maar hij is ook hoopvol voor de rest van het weekend. 'Dit weer is jammer voor de fans, maar het ziet er morgen een stuk beter uit. Dan is er hopelijk ook veel meer actie op de baan. Zondag lijkt een wisselvallige dag te zijn, maar het zou een goede dag voor de fans kunnen worden', besluit hij.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws