Perez over samenwerken met Verstappen: 'Hij kijkt duidelijk naar zichzelf' Formule 1
Formule 1

Perez over samenwerken met Verstappen: 'Hij kijkt duidelijk naar zichzelf'

Perez over samenwerken met Verstappen: 'Hij kijkt duidelijk naar zichzelf'

Voor Sergio Perez staat de wereld op zijn kop sinds zijn overstap naar Red Bull Racing. In Max Verstappen kreeg hij een nieuwe teamgenoot die zich toch vooral op zijn eigen kant van de garage richt, terwijl hij plots ambassadeur werd voor een gigantisch merk als Red Bull. Ook heeft hij te maken met een totaal nieuw topmanagement. Over al deze onderwerpen weidt de voormalig Racing Point-man uit in gesprek met LAOLA.

Om te beginnen neemt de geroutineerde Formule 1-coureur zijn teamgenoot onder de loep. Wat blijkt, Verstappen is wel behulpzaam, maar richt zich toch vooral op zijn eigen werk: 'Verstappen kijkt duidelijk naar zichzelf. Hij biedt echter een goed referentiekader. Ik kan mij goed meten met hem.' Red Bull stelt de data van de Nederlander open aan zijn teamgenoot, waarna Perez weet waar hij tijd heeft laten liggen ten opzichte van de topcoureur.

'Hoe hij de auto afstelt en hoe hij hem over het circuit manoeuvreert, dat vormt allemaal een meetlat voor mij. Het biedt mij een uitstekende mogelijkheid om mijn eigen prestaties te meten', voegt hij daaraan toe. Hij ziet in de Limburger dus een voorbeeld van iemand die het optimale uit het materiaal haalt. Een niveau waar hij zelf nog niet op zit, maar bij elk persmoment benadrukt de Red Bull-nieuwkomer dat hij niet stopt met ontwikkelen totdat hij races kan winnen.

Het enorme merk Red Bull

Perez maakte eind 2020 de overstap naar een andere werkgever en daar kwam veel meer bij kijken dan slechts een wissel van team. Red Bull is een globaal bekend merk met sponsoractiviteiten in vele sporten en eigen faciliteiten. Om de energiedrankjes te promoten, zet Red Bull haar coureurs graag in. 'Dat was nieuw voor mij, hoewel ik wel wist dat ze dat deden', geeft Perez aan. 'Ik moet toegeven dat ik sinds ik voor Red Bull rijd veel vaker herkend word. Dit komt natuurlijk ook door de marketing en media-aandacht die ik krijg.'

Perez kan inmiddels ook gebruik maken van de faciliteiten van Red Bull. Zo staat er in Thalgau een trainingscentrum waar de coureurs voorafgaand aan het seizoen gecheckt worden op conditie en kracht. 'Ja, ik ben daar geweest. Thalgau was verschrikkelijk, ik brak bijna mijn nek tijdens het trainen!', meldt Perez vermaakt. 'Hangar-7 (een Red Bull-evenemententerrein, red.) is zeer indrukwekkend. Het is duidelijk dat Red Bull een uniek merk is en ik heb geluk dat ik deel uit mag maken van de Red Bull-familie.'

Mateschitz en Marko

Bij de overstap naar de Oostenrijkse renstal kreeg Perez ook ineens te maken met een ander topmanagement. Teambaas Christian Horner kende hij nog uit een ver verleden, maar Helmut Marko was voor hem geen bekende. Ook Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft binnen het team een vinger in de pap. De Oostenrijker heeft hij nog niet mogen ontmoeten. 'Ik kijk er naar uit om dat te doen', vertelt de F1-coureur.

Met Marko heeft hij wel al meer contact gehad. Perez: 'Ik kan goed met hem overweg. Ik heb hem wel meteen duidelijk gemaakt dat ik Mexicaans ben en dat hij mij niet vroeg hoeft te bellen! Bij ons loopt de dag anders. Marko is veel grappiger dan men denkt. Onze relatie is goed.' Geen frictie dus tussen de Red Bull-scout en de eerste man die het team aantrok sinds Mark Webber. Na de Australiër viste het team altijd talent uit eigen vijver, tot 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws