Pérez verdiende geen straf na incident met Norris: 'Misschien speelde zijn reputatie een rol' Formule 1
Formule 1

Pérez verdiende geen straf na incident met Norris: 'Misschien speelde zijn reputatie een rol'

Pérez verdiende geen straf na incident met Norris: 'Misschien speelde zijn reputatie een rol'

Jolyon Palmer vond het niet nodig dat Sergio Pérez een straf ontving voor het incident met Lando Norris tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. In ronde 47 kwamen de coureurs van Red Bull Racing en McLaren elkaar tegen in bocht 6. Pérez zette een inhaalactie in, maar toen Norris eenmaal instuurde, raakten de wielen van de bolides elkaar. De wedstrijdleiding besloot uiteindelijk dat Pérez de schuldige was in dit incident, waardoor hij een tijdstraf kreeg van vijf seconden.

Pérez pakte daardoor alweer zijn achtste tijdstraf in de laatste tien races. Na de zomerstop kende de coureur van Red Bull meerdere incidenten, waaronder met Alexander Albon in Singapore en met Kevin Magnussen in Japan. De incidenten bleven niet onopgemerkt bij de wedstrijdleiding en hebben ervoor gezorgd dat hij wat strafpunten moest bijschrijven op zijn licentie. De Red Bull-rijder staat nu op zeven punten; bij meer dan twaalf strafpunten wordt een coureur geschorst voor één race.

Het duurt nog even voordat dit het geval is voor Pérez, maar de Mexicaan moet zich gedeisd houden in de eerste seizoenshelft. De strafpunten worden na een jaar kwijtgescholden, maar dat begint voor Pérez pas in september. In de ogen van Palmer had de coureur wat minder punten kunnen hebben. 'Checo heeft een moeilijke periode doorgemaakt, maar ik heb sympathie voor hem wat betreft de straf in Abu Dhabi. Naar mijn mening was dit een klassiek race-incident dat absoluut geen straf vereiste', schrijft de oud-coureur voor Formula1.com.

Pérez zette in bocht 6 zijn inhaalactie in, al werd het hem niet moeilijk gemaakt door Norris. De coureur van McLaren wilde namelijk zelf DRS op het rechte stuk dat direct na de chicane zou volgen. 'Hierdoor remden beiden met enige voorzichtigheid en probeerden ze te achterhalen wat de volgende zet van de andere coureur zou zijn. Toen Norris de deur wijd openzette voor Pérez om erlangs te gaan, liet Checo vervolgens de remmen los en accepteerde het cadeau.'

Incident tussen Pérez en Norris was verwaarloosbaar

Pérez had bij zijn actie echter last van wat overstuur, waardoor hij wat wijder uitkwam. Dit zag Norris echter niet aankomen, waardoor hij gewoon instuurde om de bocht te halen. Dat zorgde ervoor dat de coureurs elkaar raakten. 'Al met al was het een vrij klein moment; een lichte aanraking met een verwaarloosbare hoeveelheid schade. Naar mijn mening hoefden de stewards niet in te grijpen. Misschien dat de reputatie van Pérez een rol speelde tijdens dat incident', concludeert Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws