Pérez zag Verstappen en Norris aan de horizon verdwijnen: 'Vreselijke start en eerste ronde' Formule 1
Formule 1

Pérez zag Verstappen en Norris aan de horizon verdwijnen: 'Vreselijke start en eerste ronde'

Pérez zag Verstappen en Norris aan de horizon verdwijnen: 'Vreselijke start en eerste ronde'

Sergio Pérez kan redelijk leven met zijn derde plek in de Braziliaanse sprintrace, nadat hij de top twee al snel uit het zicht verloor. Wel denkt hij dat zijn slechte start hem een kans op een beter resultaat heeft gekost. Voor Pérez waren zijn zes punten ook waardevol in het gevecht met Lewis Hamilton voor de tweede plek in het kampioenschap.

Bij ServusTV wordt gesteld dat Pérez tevreden kan terugkijken op zijn zaterdagsrace. 'Het is een goed resultaat, absoluut, maar ik had graag meer gewild', antwoordde de Mexicaan. 'We hadden een vreselijke start en een vreselijke eerste ronde, waar we twee plekken verloren aan de Mercedes-coureurs. Ik moest veel van mijn banden vragen toen ik die plekken heroverde. Daar betaalde ik de prijs al snel voor.'

Nadat Pérez de derde plek weer in handen had, lieten Max Verstappen en Lando Norris een veel beter tempo zien. Uiteindelijk gaf de Red Bull Racing-coureur na 24 ronden ruim dertien seconden toe op zijn teamgenoot, terwijl ook Norris ver voor Pérez reed. De 33-jarige coureur wist dankzij een moeizame race bij Hamilton wel zijn voorsprong tot 24 punten te vergroten in het kampioenschap, waar hij al het gehele seizoen de tweede plek bezet.

Pérez hoopt op langverwacht podium

In de Grand Prix moet Pérez als negende van start gaan, nadat hij op vrijdag in Q3 vanwege een gele vlag van het gas moest gaan. 'Ik zou tevreden zijn als ik terug weet te vechten naar een podiumplek. Ik had in de kwalificatie heel veel pech, maar de snelheid van de auto is erg goed, en de snelheid in de race zou ook goed moeten zijn, dus hopelijk kunnen we terugkomen naar een betere positie', laat Pérez weten. De teamgenoot van Verstappen eindigde in de laatste vijf weekenden niet meer op het podium.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws