Piastri gelooft dat McLaren Red Bull nog voor 2026 kan verslaan: 'Overwinningen zijn haalbaar' Formule 1
Formule 1

Piastri gelooft dat McLaren Red Bull nog voor 2026 kan verslaan: 'Overwinningen zijn haalbaar'

Piastri gelooft dat McLaren Red Bull nog voor 2026 kan verslaan: 'Overwinningen zijn haalbaar'

Oscar Piastri denkt dat McLaren niet tot 2026, wanneer het nieuwe reglement van kracht wordt, hoeft te wachten om Red Bull Racing te kunnen verslaan. De Australiër ziet dat het team uit Woking grote stappen heeft gezet en dichter bij de Oostenrijkse renstal is gekomen. Dat geeft het jonge talent veel vertrouwen voor de nabije toekomst.

McLaren kent in tegenstelling tot een jaar geleden een prima seizoenstart. Waar de Britse renstal in 2023 na vijf races slechts veertien punten bij elkaar wist te rijden, daar staat de teller in 2024 al op 96. Daarmee neemt het team van Lando Norris, die al tweemaal het podium mocht bestijgen, en Piastri de derde plaats in het constructeurskampioenschap in en het heeft een comfortabele voorsprong op Mercedes.

Piastri constateert ook dat McLaren er een stuk beter voorstaat dan een jaar geleden. 'De start van het seizoen is veel beter geweest dan de start van vorig jaar. Ik denk dat we optimistisch zijn dat we dezelfde ontwikkeling als vorig jaar kunnen laten zien', begint Piastri in een interview met Xinhua. 'Er is geen reden om aan te nemen dat we dit niet weer zouden kunnen doen. Het is spannend om te zien wat we het hele seizoen kunnen doen.'

Overwinningen haalbaar

Aangezien de reglementen tot 2026 vrijwel ongewijzigd blijven, gaan kenners er vanuit dat Red Bull voor het einde van 2025 moeilijk te kloppen zal zijn. Piastri denkt echter dat men niet tot de invoering van het nieuwe reglement hoeft te wachten. 'Ik denk dat overwinningen daarvoor (2026) al haalbaar zijn', zegt Piastri. 'Ook al ligt Red Bull nog steeds een stap voor op iedereen, ik denk wel dat we dichterbij komen', aldus de Australiër, die zijn opmerking vervolgens onderbouwt.

'Als je kijkt naar Japan, daar kwalificeerde ik me vorig jaar als tweede, op een halve seconde van Max Verstappen. En dit jaar zat ik er ongeveer een halve seconde achter en werd ik zesde, dus ik heb het gevoel dat iedereen dichterbij komt. We moeten nog steeds een stap zetten, maar ik ben van mening dat iedereen optimistisch is dat we ze bij kunnen halen, mogelijk dit jaar al, en dat we volgend seizoen echt kunnen proberen om de uitdaging aan te gaan', sluit Piastri af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws