Voormalig Ferrari-coureur ziet Newey niet verkassen naar Maranello: 'Onwaarschijnlijk' Formule 1
Formule 1

Voormalig Ferrari-coureur ziet Newey niet verkassen naar Maranello: 'Onwaarschijnlijk'

Voormalig Ferrari-coureur ziet Newey niet verkassen naar Maranello: 'Onwaarschijnlijk'

Het gerucht rondom de vertrekwens van Adrian Newey zal concurrent Ferrari ongetwijfeld als muziek in de oren klinken, maar volgens voormalig F1-coureur Ivan Capelli, die in het verleden met de topontwerper samenwerkte bij onder meer March, is het onwaarschijnlijk dat de inmiddels 65-jarige Brit naar Maranello zal verhuizen.

In het verleden heeft Ferrari meermaals geprobeerd om Newey tot een overstap naar de Italiaanse grootmacht te verleiden, maar telkens zonder succes. Maar nu Newey de deur bij Red Bull Racing achter zich dicht lijkt te willen trekken, lijkt er zich een nieuwe kans voor te doen. Ferrari zou goede papieren hebben om de topontwerper in te lijven, de Brit stelde vorig jaar immers het te betreuren dat hij nooit voor de Italiaanse renstal heeft gewerkt en daarnaast stelde hij graag nog eens met Lewis Hamilton, die in 2025 voor Ferrari rijdt, te willen werken.

Desondanks denkt Capelli niet dat de toekomst van Newey in Maranello zal liggen. 'Om eerlijk te zijn, voor zover ik zijn denkwijze kan beoordelen, denk ik dat het onwaarschijnlijk is dat hij naar Italië komt', begint de voormalig F1-coureur in gesprek met La Gazzetta dello Sport, alvorens hij meteen een kanttekening plaatst. 'Tenzij er een financieel voorstel ligt waar niemand aan kan tippen. En dan zou hij een paar trouwe medewerkers mee willen nemen. Dan er zou een revolutie kunnen komen, die misschien niet meteen resultaat oplevert', noemt Capelli meteen ook een paar mogelijke gevolgen van het binnenhalen van Newey op.

Verrast door geruchten

Dat er überhaupt gesproken wordt over een mogelijke Ferrari-toekomst van Newey had Capelli niet verwacht. De Italiaan moet toegeven dat hij verrast werd door de geruchten over de Brit. 'Op 65-jarige leeftijd is verkassen naar een ander team een grote uitdaging, waarbij je alles weer op het spel zet', aldus Capelli, die ook nog kort ingaat op de chaos bij Red Bull. 'Ze hebben het vuur geprobeerd te doven, maar het brandt nog steeds. Zelfs in China, na de laatste overwinning van Verstappen, lieten ze Christian Horner en Helmut Marko zien, dicht bij elkaar onder het podium. Het is allemaal om de schijn op te houden, er is niets opgelost.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws