Binotto: 'Wij zijn niet verplicht om in Montreal te winnen' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Wij zijn niet verplicht om in Montreal te winnen'

Binotto: 'Wij zijn niet verplicht om in Montreal te winnen'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat hij liever wordt uitgedaagd om een ​​onbetrouwbare maar competitieve auto te repareren dan een betrouwbare, niet competitieve auto. Het Italiaanse team werd getroffen door een dubbele uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar Charles Leclerc een motorstoring kreeg tijdens het leiden van de race, nadat eerder al Carlos Sainz uitviel vanwege een hydraulisch probleem. Ook klantenteams Haas had deze zondag problemen.

Binotto zei tegen Motorsport dat hij niet verbaasd was dat het team wat betrouwbaarheidsproblemen had, nadat het een grote inspanning had geleverd om de krachtbron in de winter te verbeteren, in een poging het gat met de leiders van vorig jaar, Red Bull en Mercedes, te verkleinen.

'Ik ben niet verrast, maar ik ben bezorgd en enigszins teleurgesteld', zei hij. 'Omdat ik denk dat het iets is dat we moeten proberen op te lossen, en dat hebben we nog niet gedaan. Ik kan het team niet de schuld geven, want ik weet hoeveel moeite ze hebben gedaan om de prestaties van het verleden te evenaren.'

Binotto verbetert liever de betrouwbaarheid dan de snelheid

'Ik heb liever goede prestaties en probeer de betrouwbaarheid te verbeteren dan het tegenovergestelde.' Binotto gaf toe dat de grootste zorg van het team is dat ze nog steeds geen definitieve oplossing hebben voor de oorzaken van de voortdurende betrouwbaarheidsproblemen van de motor.

'Het is een zorg', verklaarde hij. 'Het is een nog grotere zorg omdat ik het antwoord niet heb, en ik zou het nu graag willen hebben, en weten wat het probleem is. Alleen al het feit dat je misschien een andere nieuwe motor moet monteren is niet ideaal. Soms heb je geen kortetermijnoplossing voor de problemen die je hebt.'

Ferrari is niet verplicht te winnen in Montreal

Na wat er gebeurde in Baku, gelooft Binotto niet dat het team volgend weekend verplicht is om te winnen in Montreal om niet uit de strijd te vallen voor beide wereldkampioenschappen. 'Ik denk niet dat het een must is om te winnen. We bekijken het race per race, en proberen ons potentieel in de weekenden te optimaliseren. Deze zondag is er zeker iets misgegaan, en het is niet alleen betrouwbaarheid, we moeten kijken naar alle details', aldus de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws